Застрахователна компания отказва да погаси кредита на убитата при катастрофа

...
Застрахователна компания отказва да погаси кредита на убитата при катастрофа
Коментари Харесай

Оставиха 9-годишната дъщеря на прегазената Юлия да изплаща дълговете й

 Застрахователна компания отхвърля да погаси заема на убитата при злополука край Созопол Юлия. Към момента дългът се погасява от 9-годишната ѝ щерка. Причината е, че компанията желае експертиза, за това дали 34-годишната жена е била пияна. 

В средата на юли 34-годишната Юлия Ангелова намира гибелта си на пътя край Созопол. Първоначално хванала такси, само че слязла, поради висока сметка. Минути по-късно дамата е прегазена от водач, който избягал. 7 месеца по-късно околните на Юлия попадат в неуместна обстановка. Жената има потребителски заем на стойност от 27 хиляди лв., а изненадата за околните е, че застрахователите отхвърлят да го изплатят, предава.

Когато тя умря месец по-късно получихме писмо от банката, че в случай че заемът не бъде обслужван може да стане предварително дължим. Може би след месец или два още веднъж се свързах с въпросния господин от въпросното сдружение и той ми изясни, че все още е изискал от Министерство на вътрешните работи – Бургас газово –кръвен разбор от аутопсията, с цел да ревизират дали има алкохол в кръвта. Това персонално мен ме учуди, тъй като на никое място в  закона не написа, че като пешеходец не можеш да употребиш алкохол ", сподели някогашният ѝ брачен партньор Цветелин Цеков. 

Следва още месец очакване и околните на Юлия още веднъж се свързват със застрахователя. Оказва се, че се събират още документи. 

" И когато излязат със мнение, ще бъда известен или от тях или от банката. Когато отидохме на място с татко ѝ и брат ѝ, ние спряхме на мястото и видяхме, че мястото на удара се пада в насрещното – т.е. тя се движила вярно. Не знам още какви документи желае този господин ", добави той. 

Задълженията се трансферират върху 9-годишната им щерка. И до момента в който чакат мнението на застрахователя, вноските по заема се изплащат от сметка, чийто правоприемник е детето.

" Детето унаследява сметката на майка си, в която към момента има пари, които все още обслужват заема и това е единственото, което ни избавя, другояче щеше да стане предварително дължим. В момента какво излиза, че щерка ми заплаща заема на майка си, тъй като застрахователят не желае да го покрие ", изясни мъжът.  

Действията на застрахователите остават необясними за околните на Юлия. 

Те за безапелационни, че са подготвени да търсят правата си по правосъден път. Признават и, че 7 месеца след гибелта ѝ имат нищожна информация за следствието.

" До момента никаква информация от ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас нямам, аз самият не се въвличам в следствието, без значение, че имам право, само че и нямам информация какво се случва ", добави Цветелин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР