Застаряващото население в развитите икономики намалява работната сила и би

...
Застаряващото население в развитите икономики намалява работната сила и би
Коментари Харесай

МВФ: Развитите икономики имат нужда от миграция

Застаряващото население в развитите стопански системи понижава работната мощ и би могло да забави икономическия напредък, само че позволявайки приток на служащи имигранти може да противодейства на този спад, сподели Международният валутен фонд (МВФ), предава БГНЕС.

Икономистите на МВФ признаха, че държавните управления са изправени пред политическа реакция против имиграцията. Но опциите им са лимитирани: Дори и с политики, които да спомогнат за поддържането на непрекъснато доставяне с служащи, те няма да могат да предотвратят неизбежното, защото по-възрастните служащи се пенсионират и напущат трудовия пазар. Докладът предизвиква имиграцията по стопански аргументи и идва във време, когато доста развити страни са изправени пред скок в антиимигрантското въодушевление.

Американският президент Доналд Тръмп разгласи желанията си да изпрати Националната армия да патрулира по границата с Мексико и доста европейски страни се борят с вълна на неодобрение от миграцията от разрушена от войната Сирия, а Англия излиза от Европейския съюз частично заради опасения за откритите граници на гласоподавателите. Организацията на обединените народи твърди, че доникъде на този век популациите ще намалеят в съвсем половината от развитите стопански системи, което значи, че младите служащи " ще поддържат близо двойно по-голям брой възрастни хора, в сравнение с в този момент ", предизвести МВФ в една глава от международната икономическа вероятност, анализираща трендовете на работната мощ.

Миграцията може да облекчи напрежението " Освен в случай че повече хора не вземат участие на пазара на труда, застаряването на популацията може да забави растежа на развитите стопански системи и в доста случаи да подкопае устойчивостта на техните системи за обществена сигурност ", се споделя в отчета. " Въпреки че мигрантите могат да съставляват провокации, евентуално подтикващи към политическа реакция, това може да бъде и берекет за приемащите страни ", сподели МВФ. " Миграцията може да облекчи напрежението от застаряването на популацията и да способства за други дълготрайни изгоди, като по-висок напредък и продуктивност ". Основните стопански системи също са изправени пред спад в каузи на мъжете на възраст 25-54 година в работната мощ, изключително тези с по-ниско обучение, частично заради последствията от международната финансова рецесия.

Авторите от МВФ обявиха, че има " обилни благоприятни условия за политики " за противопоставяне на икономическите сили, свързани с остаряването, като се даде опция на тези, които желаят да работят, да го създадат. Това включва вложение в обучение и образование, както и понижаване на тласъците за ранно пенсиониране, както и ограничения, които да оказват помощ на служащите да съчетават фамилния и професионалния живот ", се споделя в отчета, което съгласно отчета би могло да " насърчи хората да се причислят и да останат на пазара на труда ". Но в последна сметка " трагичните промени в демографската конструкция ", защото служащите остаряват, ще преодолеят средствата за справяне на развитите народи ”, се споделя в отчета. Това " акцентира нуждата от преосмисляне на миграционните политики, с цел да се подтиква предлагането на работна мощ в развитите стопански системи ", споделят от МВФ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР