Заспиването или преодоляването на тревожността може никога да не е

...
Заспиването или преодоляването на тревожността може никога да не е
Коментари Харесай

Методът 4-7-8, който може да ви помогне да заспите

Заспиването или превъзмогването на тревогата може в никакъв случай да не е толкоз елементарно, колкото 1-2-3, само че някои специалисти считат, че различен набор от цифри - 4-7-8 - е доста по-близо до този трик.

Техниката 4-7-8 е упражнение за релаксация, което включва поемане с преброяване до 4, задържане на дъха, до момента в който преброите до 7 и издишване до 8, споделя доктор Радж Дасгупта, клиничен доцент по медицина в Keck School of Medicine към Университета на Южна Калифорния, съобщи.

 

Известен още като " релаксиращо дишане ", 4-7-8 има антични корени в пранаяма, която е йогийска процедура за контролиране на дишането, само че е разпространявана от експерта по интегративна медицина доктор Андрю Уейл през 2015 година

" Много от компликациите със съня се показват в това, че хората мъчно заспиват, тъй като мозъкът им бръмчи ", споделя Ребека Робинс, учител по медицина в Харвардското здравно учебно заведение и асоцииран академик в отдела за сън и циркадни нарушавания в болничното заведение " Бригам енд уанс " в Бостън. " Но извършения като техниката 4-7-8 ви дават опция да се упражнявате да бъдете спокойни. И тъкмо това би трябвало да създадем, преди да си легнем. "

 

Тя не ви " приспива ", а по-скоро може да понижи тревогата и да усили вероятността за заспиване ", споделя Джошуа Тал, клиничен психолог от щата Ню Йорк.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР