Засилване на контрола и на превантивните дейности, за да се

...
Засилване на контрола и на превантивните дейности, за да се
Коментари Харесай

Необходимо е да се засилят превантивните дейности срещу кражбите на кабели във Варна

Засилване на контрола и на превантивните действия, с цел да се лимитират вандалските похищения върху общинско имущество. За това настоя заместник-кметът по сигурността и публичния ред Илия Коев по време на работна среща на управлението на Община Варна, районните кметове и представители на провоохранителните органи. Повод за диалозите станаха ежедневните обири на кабели и прекратено улично осветяване във всички региони на града. 

95 на 100 от неработещото осветяване на територията на общината е поради посягане и обири, показват от дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “. Експертите по енергоснабдяване на общински обекти регистрираха още, че от двете страни на бул. „ Васил Левски “ от кръговото кръстовище на автогарата до кръговото кръстовище на ул. „ Девня “ са разрушени разпределителните кутии на всички стълбове, а захранващите кабели са прекратени. За да бъде възобновено зареждането, е належащо да се изкърти асфалтовата настилка в радиус най-малко от един метър към стълба и по-късно да се възвърне, което е сериозна загуба на средства за общината. 

Друг проблем дирекцията среща и с два микрорайона на регион „ Младост “, където до два дни след стартирането на осветлението, кабелите още веднъж липсват. Експертите сигнализираха и за похищенията върху подлезите, в които през предходната година осветлението е възстановявано на три пъти за сметка на общината и единствено седмица по-късно още веднъж е прекъсвано поради кражба. 

Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че видеонаблюдението на сериозните места ще понижи фрапантно похищенията върху общинската инфраструктура. Проблемът е, че заложеното в бюджета инсталиране на 2 000 камери и включването им в единна система може да стане факт най-рано при започване на идната година. Дотогава да се ускори контролът посредством полицейските патрули и чиновниците на бранш „ Общинска полиция “ и да зачестят инспекциите на пунктовете за изкупуване на цветни метали, взеха решение участниците в срещата. 

Директорът на Регионалния инспекторат по образованието Ирена Радева пое ангажимент доникъде на месец април шефовете на учебните заведения също да дадат своите оферти по какъв начин могат да се включат в превантивните действия посредством външните камери по постройките и поради на обстоятелството, че огромен % от вандалските прояви са дело на възпитаници. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР