Засилва се интересът на българските туристи към почивка в Гърция

...
Засилва се интересът на българските туристи към почивка в Гърция
Коментари Харесай

Масови резервации на българи за почивка в Гърция през есента

Засилва се ползата на българските туристи към отмора в Гърция през есента. Това сочи разбор на туристическия отрасъл в южната ни съседка, оповестява БНР.
Туристическите организации в Гърция регистрират засилен интерес на българите за отмора през есенните месеци. Според изследване на Института за разбор и туристическа тактика целогодишно българите са на трето място измежду туристите, които посещават южната ни съседка.
Според туроператорите най-често престоят им е в границите на седмица. Забелязва се също, че след Северна Гърция българите към този момент се интересуват и за отмора на далечни острови. Избират също по-скъпи дестинации, както и все по-често първокласни хотели. Увеличените благоприятни условия за разноски за отмора се дължат на повишаване на междинната заплата в България и общо на приходите на българите, разясняват гръцките медии.
В същото време гръцките хотелиери смъкват сензитивно цената на нощувките от септември, с цел да устоят на конкуренцията на предлаганите от Турция услуги.
През предходната година към милион и половина българи са почивали в Гърция. Очаква се тази численост да се усили през тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР