Засилено полицейско присъствие в Цалапица през цялата нощ. Причината –

...
Засилено полицейско присъствие в Цалапица през цялата нощ. Причината –
Коментари Харесай

Бащата на убития Митко: Близнаците са съучастници в престъплението, всичко е било планирано

Засилено полицейско наличие в Цалапица през цялата нощ. Причината – на митинга в понеделник вечерта се стигна до напрежение пред къщата на двамата близнаци, за които прокуратурата заяви, че са помогнали на килъра на 24-годишния Димитър.

Жители на селото желаят също по този начин фамилията на близнаците да бъде изселено. Протестиращите желаеха да нахлуят в двора на къщата на двамата братя с крясъци " Убийци ". Стигна се и до мятане на бомбички, като превантивно бе извикана и пожарна. Полицията на собствен ред се опита да успокои протестиращите, затваряйки подстъпите до парцела на близнаците.

" Както агитките на Ботев и Локо изгониха семейството на Цар Киро от Катуница, по този начин да изгонят и двете семейства. Ние не желаеме нашите деца и внуци да живеят с такива хора ", споделиха пред NOVA локални. 

" Шест дни никой не ми обърна внимание, на седмия беше открит мъртъв. Това не е обикновено в България да се случва ", сподели и почернената майка

Бащата на жертвата съобщи, че колата, с която е отвлечен синът му, е на бащата на въпросните близнаците - нещо, което обвиняването удостовери.

" Убийството е планувано, не е инцидентно. Близнаците са съучастници. Искаме обективен развой ", добави той.

Двамата 19-годишни близнаци след осъществяването на убийството и без авансово договаряне с причинителя Рангел Бизюрев (30 г.), са помогнали за скриване на тялото на мъртвия Димитър и в следствие причинителят да се укрие. Делото за " персонално укривателство " е отделено от делото за убийството и е изпратено по компетентност в Районна прокуратура. 

Братята не са съучастници в самото ликвидиране и няма доказателства, че са помагачи, безапелационен е прокурор Илиев. Делото за убийството се води в Окръжна прокуратура. Извършват се оптимално незабавни и интензивни дейности по следствието, които не престават и сега.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР