Засилено полицейско присъствие имаше в Цалапица през цялата нощ. Причината е

...
Засилено полицейско присъствие имаше в Цалапица през цялата нощ.
Причината е
Коментари Харесай

Цалапица настръхна срещу убийците на Димитър

Засилено полицейско наличие имаше в Цалапица през цялата нощ.

Причината е митингът в понеделник вечерта, когато се стигна до напрежение пред къщата на двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови, за които прокуратурата заяви, че са помогнали на килъра на 24-годишния Димитър да зарови натрупа.

Бащата на жертвата съобщи, че колата, с която е отвлечен синът му, е на бащата на въпросните близнаците – нещо, което обвиняването удостовери.

Днес се чака нов митинг на жителите на Цалапица.

Припоняме, че през вчерашния ден полицията задържа двама братя близнаци, които са помогнали на килъра на Димитър Малинов /24/, да заровят натрупа край Цалапица.

19-годишните мъже укрили тялото на жертвата, убита по изключително нечовечен метод от Рангел Бизюров /30/, който продължава да се търси с европейска заповед за арест.

19-годишните Валентин и Борислав Динкови са арестувани в 14.00 часа през днешния ден за едно денонощие по Закона за Министерство на вътрешните работи за укривателство, а до края на деня с прокурорско разпореждане ще бъдат оставени в ареста за 72 часа.

Те са помогнали на Бизюрев да избегне наказателно гонене, без да са се споразумели с него авансово.

Братята са превозили натрупа на Димитър и са го заровили, откарали са килъра до дома му, а по- късно са създали несполучлив опит да се укрият.

Районният прокурор категорично акцентира, че двамата братя не са съучастници в убийството на Димитър.

Според районния прокурор Атанас Илиев законът планува до 5 години отнемане от независимост. Към момента от прокуратурата не дадоха отговор на въпроса чия благосъстоятелност е автомобилът, с който Рангел е избягал.

Извършват се дейни дейности по следствието, за които в допълнение ще бъде изнесена информация от прокуратурата.

Досъдебното произвеждане за издирването на килъра на Димитър се води от окръжната прокуратура, а за двамата братя близнаци – от районната.

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева се срещна през днешния ден с околните на убитото момче, с цел да ги увери, че се правят дейни дейности по следствието, с цел да бъде открита в незабавен порядък фактологията по случая.

Припомняме, че тялото на 24-годишния мъж бе намерено в четвъртък, на към 1 километър от селото, затрупано със строителни боклуци.

По случая втори ден в Цалапица се провеждат митинги, а хората упорстват за транспарантно следствие, за привличането като обвинени по случая на двамата близнаци и за обективни присъди.

Ако бъдат приети за отговорни, ги грози до 5 години отнемане от независимост, стана ясно от брифинг на прокуратурата в Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР