Засиленият надзор и контрол на птицевъдните обекти заради птичия грип

...
Засиленият надзор и контрол на птицевъдните обекти заради птичия грип
Коментари Харесай

Потвърдиха 26 огнища на птичи грип у нас


Засиленият контрол и надзор на птицевъдните обекти поради птичия грип продължава, оповестиха от БАБХ. До средата на ноември са доказани 26 огнища на заболяването в областите Добрич, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Ямбол. Общият брой на птиците във всички наранени птицевъдни стопанства е над 1 милион.
Досегашните резултати демонстрират, че циркулацията на вируса продължава да съществува в птицефермите. Основни аргументи за появяването и разпространяването на Инфлуенца по птиците са пробиви в биосигурността на фермите, развъждане на птици навън и биосигурност по време на превоз на птици.
Предприетите ограничения целят ранно разкриване на инфектирани с вируса птици, попречване разпространяването на болестта и предотвратяване на птицевъдния бранш в останалата част от страната.
Стратегията за надзор на обстановката включва ограничения като: биосигурност в стопанствата; по-висока периодичност на лабораторен надзор за доказване липса на зараза с вируса и повишен брой публични ветеринарни инспекции, придвижване на птици в и от защитните и надзорни зони не се позволява, единствено при изключенията, написани в законодателството.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР