Засилени проверки по нощните заведения. През уикенда инспектори са проверявали

...
Засилени проверки по нощните заведения. През уикенда инспектори са проверявали
Коментари Харесай

Намаляват музиката в баровете и дискотеките заради COVID-19 ВИДЕО

Засилени инспекции по нощните заведения. През уикенда инспектори са проверявали питейните заведения и нощните заведения за съблюдаване на наложителните ограничения против ковид, оповестява Нова телевизия.

В София са засечени нарушавания в 9 нощни заведения. За да не се стига до крайности като затваряне, от бизнеса сами обмислят още ограничения, като да вземем за пример понижаване на музиката. Така хората ще стоят на по-голямо разстояние.

„ От понижаване на потенциала на дадени търговски обекти и заведения до понижаване на децибелите. В момента мислим единствено по какъв начин да спасим питейните заведения, клубовете, дискотеките”, съобщи Ричард Алибегов, ръководител на Българска асоциация на заведенията.

Според рестриктивните мерки в този момент в дискотека не би трябвало да има повече от 4-ма на маса, да се съблюдава най-малко 1,5 метра отдалеченост сред хората на бара, а обслужващият личен състав да е с маски. Намаляването на музиката би помогнало за опазване на дистанцията.

„ Идеята е, когато вие стоите на масата с вашата компания, да не е нужно толкоз да си викате. От викането се отделя слюнка, която попада в лицето на събеседника и от там може да пристигна болест. Когато ние свалим малко децибелите, няма да има потребност от такова надвикване на клиентите”, счита Алибегов.

Ниските децибели крият риск да провалят купона. Но от сектора признават, че това е по-добре от затварянето на клубовете.

Идеите ще бъдат разисквани със здравния министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР