Засилен контрол на пътя започва тази седмица в цялата страна.

...
Засилен контрол на пътя започва тази седмица в цялата страна.
Коментари Харесай

От 1-ви ноември Пътна полиция стартира акция Зима

Засилен надзор на пътя стартира тази седмица в цялата страна. Проверките са част от акция „ Зима ", която стартира на 1 ноември и ще протече на три стадия. Освен коли ще се ревизират велосипедисти, каруци и пешеходци. На този декор от Пътна полиция регистрират спад на жертвите на пътя. От началото на годината на пътя са починали 534 души. В съпоставяне с предходната година жертвите са с 54 по-малко.

В този автосервиз подготовката за зимата към този момент е почнала. От 15 ноември водачите би трябвало да употребяват зимни гуми, или такива с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм.

Явор Алексов, притежател на автосервиз: " Най-важното в гумите не бих споделил, че е даден производител или вид смеска. Най-важното е те да са нови и годни. "
Тук даже оферират образование със симулатор. Той дава съществени знания за държанието на автомобила в избрани обстановки. Например поднасяне на замръзнал сектор.

Александър Цветков, инструктор: " Шофирането в един миг минава на подсъзнателно равнище и е инстикт. Нямаме време, когато възникне една обстановка ние да помислим какво се случва и по какъв начин да реагираме. Ако реакцията не е построена авансово в множеството случаи се проваляме. "
Данните на Пътна полиция демонстрират, че доста от водачите подценяват зимните условия. По време на миналогодишната акция " Зима " са открити над 1 500 нарушавания за шофиране с неизправни фарове. 300 души са хванати да карат с раздрани гуми.
комисар Бойко Рановски, шеф отдел " Пътна полиция ": " Миналата година имаме 576 тежки катастрофи със 66 починали и 712 ранени. "
Тази година акцията ще премине на три стадия. През първата седмица ще се наблюдават велосипедисти и каруци. По време на втория стадий на фокус ще бъде сигурността на пешеходците. А от 21 до 30 ноември, служителите на реда ще ревизират за фарове, чистачки и гуми. През идващите две седмици всички български водачи ще могат гратис да ревизират техническото положение на колите си в пунктовете на Съюза на българските автомобилисти.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР