Защо толкова български и словашки лидери с проруски позиции все

...
Защо толкова български и словашки лидери с проруски позиции все
Коментари Харесай

Защо български проруски лидери наричат себе си социалисти?

„ Защо толкоз български и словашки водачи с проруски позиции към момента назовават себе си социалисти? “

Този въпрос зададе френският евродепутат Стефан Сежурне – ръководител на демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ) в Европейския парламент. Въпросът бе към зам.-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас, отговарящ за европейския метод на живот. Той бе заложен по време на спор в Страсбруг за опълчването на антиевропейската и антиукраинската агитация на доближените на съветския президент Владимир Путин.

„ Защо Силвио Берлускони продължава да е член на Европейската национална партия (ЕНП)? “, попита още Сежурне.

И напомни изявленията на някогашния италиански министър председател за Украйна. Берлускони посети анексирания Крим през 2014 година и подари на Путин одеяло със фотография на двамата.

Путин разгласи война освен на Украйна, само че и на демокрацията. Но все пак в Европа има доста путинисти, които го поддържат. Те са и от крайната десница, и от крайната левица, посочи Сежурне.

„ Питам ги по какъв начин желаете да спрем със глобите? Как се осмелявате да повтаряте съветски причини? “, продължи евродепутатът, като този път засяга съответно френският Национален общ брой и италианската Лига.

След което огласи двете си хипотези – куфари с банкноти е цялостна поддръжка за политическите планове на Путин.

Сежурне напомни, че съгласно американски отчет Русия е вложила над 300 милиова евро в политически партии в цяла Европа. По думите му унгарският министър председател Виктор Орбан пътува по-често до Москва, в сравнение с до Брюксел.

Сежурне не пожали и извънредно левите:

„ Защо би трябвало да отказвате оръжейна помощ на Украйна? Често антиамериканизмът на крайната левица е по-силен, в сравнение с задачата да бдат предпазени потиснатите. “

Последва нов въпрос към Маргаритис Схинас – за какво европейските институции дават пари на Сърбия на Александър Вучич, също член на ЕНП.

Френският представител изиска интернационално следствие на дадените от Русия 300 милиона евро за европейски партии и настоя да бъде поставена преграда сред тях и Путин.

„ Виждаме навсякъде съветски дипломати, изгонени от Атина предходната година и от София преди месеци. Виждаме медийни магнати, които желаят да наложат своето въздействие върху интернет, или марионетни публицисти в някои столици. “

Така еврокомисарят Схинас разказа хибридната война на Кремъл.

След това напомни фалршифицираните телевизионни репортажи, на които се вижда по какъв начин труповете надали не се движат, и бременни дами, снимани в несъществуващи родилни отделения.

„ Чрез разнообразни пропагандни централи Русия насочва апокалиптични послания директно към европейците – за зима без отопление, възходяща инфлация и покачващи се цени на силата. Важно е ние като европейци да отхвърлим тази агитация, да отстояваме истината и да отвърнем на удара “, посочи Схинас.

И уточни, че към европейските институции има групи, които правят инспекция на обстоятелствата. 

Важен инструмент е и Европейската обсерватория за цифрови медии. Неин екип е разпознал над 1600 линка за дезинформация, обвързвана с войната в Украйна.

„ Ще разтеглим полето на деяние на Обсерваторията, с цел да може 100 % от европейското население да бъде покрито “, увери Схинас.
Джамбазки: Съюзниците на Путин са в Брюксел
„ Тази съветска агитация е на американски платформи. И те не ги смъкват. Защо това е по този начин? Защото явно не желаят и тъй като ви оказват помощ в една неистина – а точно, че десните били съдружници на Путин. “

Така стартира изявлението си българският евродепутат Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация и групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

Но това по думите това му не е правилно. Защото същинските съдружници на Путин са в Брюксел.

„ Тези, които унищожаваха европейската енергетика, въглищните мини, нашата самостоятелност, които направиха Европейски Съюз подвластен от съветските въглеводороди, и тези, които финансират съветската стопанска система. Това са приятелите на Путин. Не ние, десните, не ние, националистите “, продължи той.

След което изясни, че национализмът е единствената опозиция – „ същинска, изворна “ – на болшевизма и на Кремъл. Джамбазки добави, че до момента в който в Източна Европа се съпротивлявали на комунистите след 1945 година с оръжие в ръка, Западът ги изоставил в Ялта.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР