Защо сенаторите отново се карат за бричовете си

...
Версия на тази история се появява в бюлетина What Matters
Коментари Харесай

Версия на тази история се появява в бюлетина What Matters на CNN. За да го получите във входящата си поща, регистрирайте се безплатно.

Историческата дъга на Съединените щати ни доведе от началото, когато повечето сенатори носеха бричове – панталони до коленете с копринени чорапи – до място, където около половината сенатори се оплакват, че един сенатор иска да носи къси панталони – къси панталони до коленете , често без чорапи.

На фона на дългия и нарастващ списък със задачи, по който Камарата и Сенатът постигат много малък напредък, този дрескод изглежда като разсейване.

Републиканците в Камарата на представителите се борят помежду си и не могат да приемат законопроект за разходите, който би бил начална оферта за справяне с демократите, преди правителственото финансиране да изтече в края на месеца. Сенаторите все още не са измислили как да накарат сенатор Томи Тубервил, републиканецът от Алабама, да прекрати блокадата си на всички номинации на най-високо ниво в Пентагона.

Сенатор Джон Фетърман, демократът от Пенсилвания, който предпочита да носи къси панталони и качулка, отбеляза разликата между важността на държавните въпроси и въпросите на стила, когато издаде прессъобщение, предлагайки да носи костюм, ако републиканците се съгласят да преминат разходна сметка.

преди 30 години…

Тогава-сен. Барбара Микулски, високата 4 фута и 11 инча демократка от Мериленд, предизвика фурор – някои го наричат ​​„бунтът на панталоните“ – през 1993 г., когато потвърди с парламентариста в Сената, че няма писмено облекло код и след това се осмели да изостави полите и роклите, за да носи панталони на пода в Сената.

Микулски, вече пенсиониран, каза за това пред Дана Баш от CNN през 2010 г.

„Най-комфортно ми е да нося панталони и добре, да дойде жена на етажа (в Сената) с панталони се разглежда като сеизмографско събитие“, каза Микулски.

Няма ли по-важни неща?

Сега 6-футовият и 8-инчов Фетерман предизвиква фурор, като оголва краката си в шорти.

„Няма ли по-важни неща, за които трябва да говорим, отколкото ако се обличам като мърляч?“ Fetterman попитав MSNBC.

Повечето републиканци и поне един демократ, сенаторът Джо Манчин от Западна Вирджиния, се оплакаха. Сенаторът Сюзън Колинс, републиканецът от Мейн, се пошегува, че може да носи бикини, „защото вече няма дрескод“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР