Защо се пускат гнусни новини за загинали лекари с COVID-19?

...
Защо се пускат гнусни новини за загинали лекари с COVID-19?
Коментари Харесай

Спешна помощ: Гнусни новини за загинали лекари с К-19

Защо се пускат " гнусни вести " за починали лекари с COVID-19? Това недоумява представителят на столичната Спешна помощ Катя Сунгарска. Тя разяснява случая със своя сътрудник, умрял в битката със болестта. " Вчера излезе следващата подигравка с умрял по време на осъществяване на служебния си дълг доктор. Това беше някакъв памфлет, написан от името на неговото семейство, че той е умрял от рак и че това е било предстоящо. Категорично желая да заявя, че това е най-гнусната вест, която може да се направи ", сподели Сунгарска пред Българска национална телевизия.

По думите й, сходни неща са излезли и когато доктор Нели Пандова е умряла. " Не мога да си обясня за какво е този отпор. Колегите ми са потресени и коментарът, който се постанова от през вчерашния ден измежду тях, е че всичко се заплаща на този свят и имат вяра във възмездието ", добави Сунгарска.

Доктор Юлиан Стамов, който умря единствено на 49 година преди два дни, няколко дни е лежал вкъщи, по-късно го транспортират с кола за спешна помощ до болничното заведение, там също е към седмица, в сряда са го интубирали и в петък сутринта той си отиде.

Около седмица преди да развие симптоматиката, умрелият 49-годишен доктор от столичната незабавна помощ е возил пациент в доста тежко положение и се е наложило да извърши цялостен размер реанимационни дейности, само че той не е правил обдишване уста в уста, съобщи представителят на Спешната помощ.

" Това беше едно момче, което в този момент, на 26-и, щеше да навърши 50 години, празник, планираше по какъв начин да го чества. За страдание не можа да ги навърши. Тренираше, поддържаше се, ходеше на фитнес, беше високо, мощно момче. Всички сме потресени от неговата загуба ", сподели Катя Сунгарска.

По думите й Спешната помощ е същинската първа линия в борбата с ковид, защото първо те се отзовават на сигналите.  Сунгарска не желае да дава статистика, тъй като данните, които всеки ден от рано ни заливат, като че ли започва да омаловажава заболяването и загубата на живот.

" Тази статистика ще си остане единствено такава и хората не прозират, че е рискова заболяването ", предизвести Катя Сунгарска.

Спешна помощ всеки ден извозва хора, които са с положителни проби за ковид и има подозрения, че са инфектирани. Напрежението е огромно, само че парамедиците си имат и обичайни пациенти в тежки положения. Когато вървим на незабавен адрес, във всяка една линейка има шлемове, ръкавици и дезинфектанти. Хората би трябвало да бъдат достоверни в информацията си, прикани Сунгарска.

" Всеки екип и всяка кола за спешна помощ са готови за пациентите с ковид ", увери тя и уточни, че хората би трябвало да бъдат безпределно прецизни за това, което викат Спешната помощ. Болките в кръста и в крайници не са за незабавна помощ.

Най-крайните фалшиви позвънявания и хващането на бас за какъв брой време ще пристигна колата за спешна помощ понижават, но ние назоваваме подправени адреси и тези, които не са прецизни. Има доста случаи от екипите на Спешната помощ да се желаят медикаменти, означи Сунгарска. Тя даде образец, че хора са си мерили кръвното с конче и игла, за което са викали кола за спешна помощ за високо кръвно от вида на 200/110, за вадене на кърлежи и за почистване на въшки.

Средно в летния сезон колите за спешна помощ на Спешна помощ са сред 13 и 18, а минимумът 80 екипа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР