Защо редовният кабинет не покани Митрофанова да си иде в

...
Защо редовният кабинет не покани Митрофанова да си иде в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Защо редовният кабинет не покани Митрофанова да си иде в Русия

Защо постоянният кабинет не предложения Митрофанова да си иде в Русия. Можеше да го направи. Това разяснява пред Нова нюз лидерът на „ Български напредък ” Стефан Янев.

Днес партиите в 48-ия парламент взеха решение - Митрофанова и ръководителят на задачата на Беларус у нас да не бъдат канени на първото съвещание на Народното събрание. 

„ Въпросът е за какво това се случва в този момент, откакто същите партии, участваха в предходния парламент. Част от тях участваха в държавното управление, което можеше да предприеме стъпки и да предложения госпожа Митрофанова да си върви в родната страна. Това не беше направено. Създава се усещане,че в този демонстративен разговор се нарушават някои правила, по този начин нареченият държавен протокол. Той има избрани правила – кой, по кое време и къде се кани. Този протокол се базира частично и на Виенската спогодба. Политизирането на един подобен въпрос има чисто вътрешно ползване ”, изясни Янев.

Той отхвърли да разяснява предлагането на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Зеленски да направи послание на първото съвещание на Народното събрание.

За решението на Румен Радев да свика Народно събрание на 19 октомври:

„ Моето усещане е, че той постоянно се е придържа към Конституцията, като главен закон. Това е рационален период. Дали партиите го употребяват, с цел да водят разговор, е друга тематика ”, разясни Стефан Янев.

На въпрос би трябвало ли да се купуват изтребители втора употреба, той съобщи следното:

„ От началото на войната е ясно, че българските изтребители, с които разполагат Военно въздушните сили, няма по какъв начин да бъдат поддържани. Това значи, че в идващите 1-2 години, до момента в който пристигна първата партида 8 изтребителя, поръчани и платени от България, е належащо да има заместваща платформа ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР