Защо мъжете си тръгват? Защо напускат семейството? Защо се отдръпват,

...
Защо мъжете си тръгват? Защо напускат семейството? Защо се отдръпват,
Коментари Харесай

Защо мъжете си тръгват?

Защо мъжете си потеглят? Защо напущат фамилията? Защо се отдръпват, а след време още веднъж се „ завръщат “?

Ако четеш това, евентуално ти се е случвало или пък имаш чувството, че може да се случи.

След като прочетеш публикацията, можеш да кажеш довиждане на стандартите и да бъдеш в положение да управляваш своите взаимоотношения с мъжете. Ще схванеш, че всичко е в твои ръце. И най-важното – ще видиш простотата на този въпрос и ще излезеш от лабиринта на неразбирането.

Първо да уточним, че доста от дамите не разграничават две съществено разнообразни понятия: „ Той си потегля “ и „ Той се дистанцира “.

Да стартираме с първото: Той си потегля

Мъжът не си потегля от дамата, а от метода, по който се усеща до нея

Мъжът не отива от една жена при друга. Той си потегля от една обстановка към една жена и отива към друга обстановка към друга жена. Да, тъкмо по този начин. Той не си потегля от теб, а от метода, по който се усеща към теб. От самочувствието, което има.

Ако в някой женски конгрес зададеш въпроса „ Защо мъжете си потеглят? “, то в болшинството случаи ще останеш с усещането, че повода е в него. А отговорите варират: „ Ами те все търсят нещо ново… “, „ Всяка жена им омръзва рано или късно… “, „ Другата е по-красива… “, „ Гърдите са й по-големи… “, „ По-млада е.. “, „ Мъжете са безсърдечни говеда… “ и така нататък

Но в действителност значимо е едно само нещо. Самочувствието!

А това е преференциално и за двамата в една двойка.

Той се усеща: мощен, самоуверен, убеден, откровено желае да се грижи за дамата, желае да работи, да пораства, да се развива, да печели повече и да радва своята жена…

Тя се усеща: нужна, мечтана, щастлива, предпазена, радостна…

Защо тогава при 98% от двойките сюжетът е еднакъв? В началото всичко е прелестно, всички са самите себе си, а след това става все по-сложно и по-трудно.

Сега ще ви отговоря.

Защото такива са законите на влюбването. Мъжът и дамата се влюбват един в различен. Влюбването е опияняващо положение, при което всичко си е по местата. Но този интервал продължава приблизително година и половина. И доколкото дамата даже не се замисля какво ще се случи след утихването на страстите, тя продължава да работи на правилото „ Е, на първо място беше наред… “

Но нещата към този момент са разнообразни. И той си потегля.

Ето я обаче и положителната вест. На всичко това може да се въздейства. Трябва да се въздейства.

Ето по какъв начин:

С осанка

Бъди толкоз красива както и при започване на връзката. А още по-добре – стани още по-привлекателна. Той желае (!) да се отплати за това.
Той желае да те вижда красива. Винаги! И това е твое женско обвързване.

С приемане

Научи се да приемаш мъжа до себе си подобен, какъвто е. Всеки има своите мощни и слаби страни. Напълно обикновено е.
Не се опитвай да го променяш. Все отново ти сама си влезнала в тази връзка и си се съгласила с това, което е той. Най-добрият метод да го промениш е да му подариш самочувствие.

С наслада

Радостната жена е едно от нещата, които мъжът желае да има вечно.
Ако ти не се радваш постоянно когато той се прибира у дома, то нищо чудно, че той не бърза да се прибере след работа. Дори и да сте дружно от 10 години, радвай му се по този начин, както си го правила в първите месеци на връзката.

С признателност

Това е доста значимо. Колкото повече показваш признателност към мъжа, даже за най-малките неща, толкоз повече той желае да ти доставя благополучие.
И противоположното. Ако приемаш подарените цветя или нещо, което той е направил за семейството, да вземем за пример, като негово обвързване, като даденост, той рано или късно стопира да го прави. Изчезва желанието му да прави каквото и да било.

С удивление

Възхищавай се на мъжката му мощ, на успехите му (дори и да ти се костват незначителни), на мъжките му качества. Възхищавай му се по този начин, както в разцвета на връзката ви.

Много постоянно слушам от дами, които даже не са пробвали това, да споделят, че той ще се възгордее. Лично аз не знам нито един подобен случай – мъж да се възгордее от възхищението на дамата до себе си.

Затова пък съм следил противоположното – той става все по-силен и самонадеян, а връзката доста по-щастлива, когато получава откровеното женско удивление.

С чувство за нужност

Мъжете се раждат, с цел да бъдат нужни. Ако не усещат, че се нуждаеш от тях, те рано или късно си потеглят.

А по кое време един мъж не се усеща необходим? Когато дамата е независима. Когато може всичко сама.

Няма подозрение, че можеш да правиш доста неща без него. Така е организиран актуалният свят. Но дали си щастлива то това? Мисля, че не. Той също. Това е повода мъжете да бягат от прекомерно независимите и мощни дами.

Показвай му, че имаш потребност от него и от неговата поддръжка. Помоли го да направи нещо дребно, което ти е мъчно. Зарадвай се на помощта му, благодари му. После премини към по-големи и значими неща, с които не можеш да се оправиш. Ще видиш по какъв начин ще му пораснат крила.

Със независимост

Трябва да схванеш, че за мъжа е доста значимо да има независимост. Като див звяр, който си има своето скривалище, което е неговото неприкосновено парченце независимост.

Ако непрекъснато се обиждаш, ядосваш и дразниш от това, че той желае да прекара вечер с другари или желае да се усамоти, с цел да размишлява, то незабавно би трябвало да промениш метода си на мислене. Защото той може да си тръгне, не да се отдалечи.

Вторият случай: Той се дистанцира

Мъжът има право да се дистанцира, с цел да се зареди с нови сили и обич – такава е неговата природа

Той е сполучлив 35-годишен мъж, предприемач, с приятна осанка. Тя е 22-годишна, увлича се от спорт, наподобява добре. Срещат се съвсем от месец. Всичко е супер. Симпатия, реципрочност. Още първата седмица той й прави безценен подарък (проявява грижа, демонстрира мощ, желае да я зарадва).

Като че ли всичко е съвършено.

Но един ден той изчезва. Тя е в потрес. Какво не е наред? Тя му написа известия. Той не дава отговор.

Как го разясняват приятелките й? „ Намерил си е друга… Такива са мъжете. Не се отчайвай. Винаги става по този начин. Ще намериш по-добър. Този не те заслужава… “

И тя прави извода: „ Той ме разочарова, постъпи неприлично. Много ми е гадно… Край! “

Но в случай че той е постъпил по този начин, може би:

– има някакви проблеми, среща се в тежък интервал и има потребност за известно време да остане самичък.

– или пък методът, по който се усеща с нея, към този момент се е трансформирал.

И в двата случая мъжът се дистанцира за известно време (или си тръгва), с цел да получи друго самочувствие.

Така че дамата би трябвало да се научи да поддържа мъжа до себе си, да укрепва неговото самочувствие и да реагира обикновено на това, че от време на време той има потребност се дистанцира, с цел да се презареди, да придобие сили. Които още веднъж да показа с нея.
А това може да е лов на риба, среща с другари, футбол, бойни изкуства, усамотяване и така нататък …

Жените вършат груба неточност, когато одобряват неговото разграничаване като персонално ориентирано към тях. И по тази причина се наскърбяват и разочароват. (Което пък ненапълно е симптом и за ниска самокритика на самата жена.) А когато той още веднъж подсети за себе си, тя предостатъчно потрива ръце: „ О, ето те и теб… Само че към този момент не ми трябваш. Довиждане! “ И вътрешно се радва, че го е „ отрязала “.

Моля ви, дами, разберете, че това ще се повтаря още веднъж и още веднъж в живота ви, до момента в който не започнете да осъзнавате и да разбирате разликите в женската и мъжка природа.

Автор: Ярослав Самойлов

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР