Защо хора, поставили своите лични интереси, поставиха българските фенове един

...
Защо хора, поставили своите лични интереси, поставиха българските фенове един
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Борислав Михайлов, Лечков, Костадинов са най-големите виновници. Оставка!

" Защо хора, сложили своите персонални ползи, сложиха българските почитатели един против различен? Сигурен съм, че измежду част от полицията, която охраняваше тези " отличници " също  има почитатели. Борислав Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов са най-големите виновници. "

 

Това сподели в прочувствено изявление в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия футболистът Стилиян Петров.

 

" Аз съм бил очевидец на доста такива събития. Но това, което видях през вчерашния ден - биеха хора на земята, това не е България ", сподели Петров.

 

Много мои другари останаха извън да се борят за правата си. " Новият треньор и момчетата бяха лишени от почитатели, а тази игра е за почитатели ", добави той.

 

Според него управлението БФС би трябвало да си поеме отговорността. " Те са там да работят за положителното на българския спорт. Най-доброто е да си подадат оставката ", счита Стилиян Петров.

 

Когат има мощни претенденти, хора с хрумвания и обичаи, се работи по-лесно. Клубовете би трябвало да имат независимост на развиване, твърди футболистът.

След като в Румъния смениха управлението на федерацията, там реализираха ужасно развиване в детско-юношеския спорт, напомни той.

 

" Сега сега целият свят разбра какво съставлява българският футбол. Може би през тези години ние не сме били задоволително смели. А в този момент българските почитатели застанаха единни против настоящето управление на футбола ", сподели Стилиян Петров.

 

" На почитателите им бяха отнети гласът и правото да изкажат прочувствената си поддръжка и прочувственото си мнение за всичко, протичащо се в българския футбол. За това какво мислят за ръководството на БФС ", добави той и поименно назова основните виновници за вчерашния разгром в центъра на София. А точно: Емил Костадинов, Борислав Михайлов, Йордан Лечков Георги Иванов, Христо Запрянов и Борислав Попов.

Стилиян Петров ги прикани да поемат отговорността и им напомни, че отговорностите им са да работят за положителното на българския спорт, за интереса на българския футбол, а не за техните персонални облаги. " Страх ги е, че когато не могат да управляват процесите, да управляват конгресите си, както е било постоянно, със заканите към клубовете, това е същинската смяна. Хората, клубовете би трябвало да имат свободно мислене. Това е за тяхното развиване ", добави някогашният футболист.

" За да стане тази смяна, трябват смели хора ", безапелационен бе той.

Петров разяснява и междинния пръст, който Емил Костадинов размаха през вчерашния ден. " Един културен човек, който носи отговорност, няма да демонстрира междинен пръст на български публицисти и почитатели. Това е нецензурност, само че не съм сюрпризиран от дейностите им. Те го вършат от доста години ".

Той изрази страдание, че поради държанието на управлението на БФС националният ни тим не е получил поддръжката на почитателите, макар че е изиграл " доста порядъчен мач против доста мощен противник "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР