Защо хетеросексуалните мъже отделят толкова внимание на тези женски части? Истината

...
Защо хетеросексуалните мъже отделят толкова внимание на тези женски части?
Истината
Коментари Харесай

Обясниха защо мъжете толкова харесват женските гърди

Защо хетеросексуалните мъже отделят толкоз внимание на тези женски елементи?

Истината е, че учените в никакъв случай не са били в положение да предложат приемлив отговор на този въпрос, само че в този момент един невролог смята, че е разкрил обяснението и то " просто наподобява напълно разумно ".

Лари Янг е професор по психиатрия от университета Емори в Атланта и изследва неврологичните основи на комплексното обществено държание. Според него човешката еволюция е обострила античен нервозен център, който в началото е съществувал, с цел да ускори връзката сред майката и новороденото по време на кърмене. Сега този нервозен център служи, с цел да заздравява връзката сред двойките. Резултатът? Мъжете, сходно на бебетата, обичат женски гърди, написа obekti.bg.

Когато зърната на дамата бъдат подтиквани при кърмене, един неврохимичен окситоксин нахлува в мозъка и ѝ оказва помощ да концентрира вниманието си върху бебето. Проф. Янг обаче твърди, че този нервозен инстикт не е непокътнат единствено за новородените.

Привличането към женските гърди е " мозъчен резултат, който се демонстрира при хетеросексуалните мъже, когато минават през пубертета ", изяснява Янг. " Еволюцията е избрала това, с цел да направи гърдите привлекателни за мъжете в полово отношение и по този начин се задейства оня нервозен център на привързаността, който другояче свързва дамата и бебето ".

Според ученият повода, че този феномен се следи само при хората, а не при други бозайници, е фактът, че ние сме склонни към моногамни връзки, до момента в който 97 % от бозайниците нямат тази процедура. Друга причина е, че за разлика от тях, хората са изправени и интимните милувки могат да стават лице в лице, тъй че гърдите се подтикват по-лесно при секс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР