Защо Гърция, която в никакъв случай не е с по-нисък

...
Защо Гърция, която в никакъв случай не е с по-нисък
Коментари Харесай

Валери Симеонов : Защо Гърция съфинансира с 5 %, а България с 15 %

„ Защо Гърция, която никога не е с по-нисък стандарт на живот от нас, получава опция да съфинансира европроектите единствено с 5 %, а България с 15 %? Кой отбрани нашия народен интерес? Къде бяха българските евродепутати? ”. Тези въпроси сложиха в студиото на „ Здравей България ” по „ Нова телевизия “ тази заран лидерът на листата на ``Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)`` и водач на НФСБ Валери Симеонов и Венцислав Тоцев – претендент за български представител в Европейския парламент от листата на обединението.

Те дадоха това като образец, че един български евродепутат би трябвало да упражнява правото на осведоменост и надзор, когато става дума за отбрана ползите на България. Нещо – което, по думите на Валери Симеонов, през днешния ден не се вижда да се прави.

„ Поради неналичието на осведоменост ние стигнахме до там да разясняваме и сътворяваме надали не публични конфликти във връзка с Истанбулската спогодба, която е още от 2011 година – 8 години се върти тази спогодба. Пакетът „ Мобилност ”, който не е пакет „ Макрон ”, тъй като е отпреди времето на Макрон, е от 4 години – нашите депутати скочиха в последния миг. Въвеждането на условието за персоналните данни е още от 2016 година – през 2018 година нашите компании бяха сложени в стрес поради това. Къде бяха нашите депутати? Къде бяха с тяхното обвързване да внесат осведоменост, да търсят съдружници в Екологичен потенциал, да се приготвят за тази борба? А не чак когато влезе в пленарна зала – тогава да се слага въпроса ”, уточни Валери Симеонов.

На второ място той сложи въпроса за това, че в работа  на сегашните евродепутати липсва търсенето на оценка на въздействието за дребните страни, особено за България. „ Всеки нормативен акт, всяко правно решение на европейските институции би трябвало да има съответната оценка на влияние. А не го виждаме това ”, добави Валери Симеонов.  

На трето място той сложи въпроса за неналичието на интерес към районната политика, към децентрализацията.

Венцислав Тоцев даде още един образец за това по какъв начин българският народен интерес може да бъде предпазен, в случай че един български представител в Европарламента е решил да бъде деен и работи, вместо да приказва: образецът с двете американски централи Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток ” 1 и 3.

„ Г-н Симеонов още в предходното Народно заседание сложи този въпрос. Имаше анкетна комисия. Изпратихме питане до Европейската комисия за противозаконното двойно подкрепяне – това си е чиста държавна помощ на двете централи. До ден сегашен – резултата на процедура няма. Ето това е една чудесна опция един български евродепутат да сложи този въпрос, да приказва за него, да упражни напън ”, сподели Венцислав Тоцев.

В диалога по настоящите политически тематики, в отговор на въпрос на водещите Валери Симеонов уточни, че държанието на президента Румен Радев е по-скоро като на претендент за евродепутат. „.Определено взе участие в акцията. Според мен това принизява президентската институция ”. Той обаче не скри, че е забележима и сериозната интензивност, която развива министър-председателят Бойко Борисов. „ Преди това беше към месец единствено във външната политика, в този момент внезапно стартира да обикаля по естакади и мостове и да носи печени агнета на служащите по автомагистралите. Мисля, че би трябвало да приемем това персонално предпочитание за включване в тази акция, която се трансформира в значима, въпреки че не би трябвало да е. Но и президентът, и министър-председателят се пробват да натрупат някакъв рейтинг за техните партии ”, разяснява Валери Симеонов.

Водачът на листата на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) ” прикани българските гласоподаватели да гласоподават за хора на действието, хора, потвърдили, че като се захванат с нещо – го правят. И за почтени политици. Такива са хората от тази коалиция.

„ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) ” се явява на изборите за български представител в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР