Защо един военен моряк избира да замени корабите с мидена

...
Защо един военен моряк избира да замени корабите с мидена
Коментари Харесай

Утре в Европейци“: Военен моряк замени кораба с мидена ферма

Защо един боен моряк избира да размени корабите с мидена плантация? И по какъв начин от малко позната у нас храна, мидите се трансформират в един от най известните морски деликатеси? Това ще ви покажем на следващия ден вечер в новото издание на предаването „ Европейци ", незабавно след централната емисия " По света и у нас ".

Целият ми живот е обвързван с морето, аз по принцип съм боен моряк, нямал съм нещо друго, което да съм мечтал и да съм желал да върша. То е било единствено море и нищо друго, споделя Веселин Прокопиев, притежател на мидена плантация.

Остава свързван с морето и откакто слиза от кораба и дебаркира измежду скалистия залив до Каварна, където построява първата в България неподвижна подводна мидена плантация.

1992-ра година като почнах, никой не консумираше миди в България, просто българинът беше загърбил малко морето средство за прехранване. Сега към този момент няма заведение в България, което да не предлага миди.

Мидите излизат на брега с доста труд и с помощта на общо 6 европейски плана.

Ако не бяха тези стратегии, шансът да се стигне до това състояние, просто беше невъобразим. Нямаше по какъв начин да покажа по какъв начин се приключва един бизнес от морето до масата. Това е белтъкът, естественият белтък естествен от морето, това е подарък Божи, който нито го храниш, нито го поиш, нищо, безусловно нищо. Уникалното на Черно море е, че няма нито един отровен фитопланктон. нямам друга карма, това ми е, морето!, споделя Веселин.

Цялата история на мидената плантация гледайте тази събота – 4 юни, незабавно след централната емисия " По света и у нас " в 20 ч.

" Европейци " е план на Българската национална телевизия, който споделя къси истории на хора от цяла Европа. Хора, които с концепциите и мисленето си трансформират света, градовете, местата, в които живеят. Фокусът е върху истинската мисъл, огромните и смели хрумвания, които се трансформират в печеливши формули. Предаването ще демонстрира лицата на смяната в Европа и ще споделя по съвременен образен метод техните истории. Рубриката се излъчва с поддръжката на Европейски Съюз.

Гледайте всяка събота незабавно след централните вести на Българска национална телевизия 1 в 20.00 ч.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР