Защо е трудно да бъдем финансово успешни? Какво правят богатите

...
Защо е трудно да бъдем финансово успешни? Какво правят богатите
Коментари Харесай

Как най-бързо да станем милионери?

Защо е мъчно да бъдем финансово сполучливи? Какво вършат богатите всеки ден, което ние не вършим и има ли формула за струпване на благосъстояние?

В изследване наречено " Навиците на благосъстоянието " (Rich Habits) Том Корли прекарва 5 години, наблюдавайки и документирайки ежедневните действия на 233 заможни хора (всички с най-малко 160 000 $ годишен брутен приход и 3,2 млн. $ чисти активи) и открива, че има четири съществени пътя към това да станете мултимилионер. Ето ги и тях, показани от CNBC:

1. Пътят не спестяващите вложители

Без значение каква работа имат за деня, хората от тази група икономисват и влагат всекидневно. Те непрекъснато мислят за най-хубавите способи, посредством които да усилят благосъстоянието си.

2. Пътят на катерачите в компанията

Тези хора работят за огромна компания и отделят цялото си време и сила за нанагорнище на корпоративната пътека, до момента в който не стигнат висша изпълнителна служба, съпроводена с извънредно висока заплата.

3. Пътят на виртуозите

Хората измежду тази група са измежду най-хубавите в това, което вършат в специалността си и получават доста възнаграждение за знанията и опита, който имат. Официалното обучение нормално е условие, като да вземем за пример степени по право или медицина.

4. Пътят на мечтателите

Лицата от тази група се стремят към избрана фантазия, като да вземем за пример да започват собствен бизнес, да станат сполучливи артисти, музиканти или най-продавани създатели. Мечтателите обичат това, с което се устоят, а пристрастеността им се демонстрира в банковите им сметки.

Пътят на мечтателите е най-бързият метод да забогатеете

Около 28% от хората в проучването са мечтателите. Те имат приблизително чисто благосъстояние от 7,4 милиона $ - доста повече, от която и да е друга група в изследването и са съумели да натрупат положението си за към 12 години.

Това е най-бързият, най-възнаграждаващият път към благосъстоянието. Той подсигурява и най-вече пари. Взимайки поради тазгодишния лист на Forbes 400 - 7 от 10-те най-богати милиардери в света, в това число Джеф Безос, Бил Гейтс, Марк Зукърбърг и Майкъл Блумбърг, всички те са мечтатели, които са забогатели, откакто са стартирали лична компания.

Пътят на мечтателите обаче също се оказва най-трудният, опасен и стресиращ. " Той е цялостен с трудности, неточности, разочарования, отменяне и финансови битки ", споделя един от мечтателите.

Какво прави пътя на мечтателите толкоз сложен?

Необходимо е да сте физически и душевен издръжливи, с цел да го извървите. Ето и някои от главните аргументи:

Дълго работно време: Мечтателите от изследването са работили от 65 до 75 часа на седмица преди да реализират фантазиите си. За тях съвсем не е имало уикенди и ваканции. Дългите часове в работа повлияват на всички в обкръжението им, като фамилията и приятелите им са най-засегнати от тяхното неявяване.

Стресов метод на живот: Докато дадената фантазия не стартира да се отплаща, оцеляването може да докара до съвсем непоносим финансов стрес и е изключително мъчно за тези, които имат семейство. Получаването на постоянна заплата първоначално е съвсем невероятно.

Демотивация: Понеже мечтателите си слагат доста амбициозни цели - доста, от които може да наподобяват съвсем невъзможни за реализиране - някои хора се пробват да ги накарат да преследват различен път. Често им се случва да чуват " не ". Част от тях споделят, че доста пъти са обмисляли да се откажат.

Високи опасности: Мечтателите по природа са комарджии. Те са подготвени да слагат на карта всичко, което имат - домовете си, колите си, спестяванията си. Освен това, няма никаква гаранция за триумф. Всъщност множеството от половината хора от изследването споделят, че са се провалили няколко пъти, а неуспехът постоянно може да докара до банкрут.

Притежавате ли това, което е належащо?

Ако не сте склонни да поемате опасности, този път може да не е за вас. Но в случай че въпреки всичко притежавате някоя от чертите или навиците по-долу, може и да съумеете като Мечтател:

Да работите за някого не е алтернатива
Поставяте си съответни цели и ги преследвате
Самоусъвършенствате се всеки ден
Водите сдържан метод на живот и не харчите пари за непотребни неща
Изпълнявате ежедневните си задания и не отлагате работата
Неуспехите не ви отхвърлят /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР