Защо е толкова важно ние, жените, да имаме висока себеоценка?Защото,

...
Защо е толкова важно ние, жените, да имаме висока себеоценка?Защото,
Коментари Харесай

Защо е толкова важна добрата самооценка за нас, момичетата?

Защо е толкоз значимо ние, дамите, да имаме висока себеоценка?

Защото, когато ни липсва положително самочувствие е доста мъчно да бъдем достоверни и надлежно щастливи. По-вероятно е да отговаряме на това, което другите чакат или изискват от нас. Няма по какъв начин да останем правилни на себе си, да живеем живота си от своя център, да следваме душата, сърцето си, пристрастеностите си. Най-вече за нас самочувствието е от решаващо значение, с цел да останем правилни на себе си. 

Как мислим за себе си, по какъв начин се усещаме, визира всеки един аспект на живота ни. Успехът ни във всички писти, по които ни се постанова да тичаме, зависи доста от способността ни да ценим себе си, да признаем и въплътим себе си в това, което вършим.

Ето няколко съществени области, доста повлияни от самочувствието ни: 

- Начинът, по който възприемаме света значително е обиден от самочувствието ни. Нашите вярвания за самите нас са един тип филтър - чифт очила - през които виждаме света към нас. Без здравословна себеоценка, равнището ни на комфорт в всекидневието се срутва лека бавно. Бихме възприемали доста от външните условия като прекомерно сложни или недостижими и не бихме си разрешили да пристъпим в непознати или нови обстановки. И защото ние се трансформираме в това, на което имаме вяра, че сме способни, положителното самочувствие ни е належащо, с цел да си осигуряваме хранещи нашето развиване и напредък прекарвания.Когато ни липсва положително самочувствие е доста мъчно да бъдем достоверни и надлежно щастливи.- Избор, цели и самочувствие са тясно взаимосвързани. Нашият избор и задачите, които си слагаме в живота, са директно наранени от равнището ни на себеоценка. Ако не имаме вяра, че можем да се оправим в избрани обстановки, ние няма да си позволим да овладеем провокациите, които ни изпраща животът. Няма да си позволим да си слагаме цели, които са чисто и директно отражение на фантазиите ни. Ще изберем сигурността и сигурността пред приключението и по този начин ще се лишим от опцията да учим и растем с достиженията и неуспехите си. 

- Доброто ни самочувствие е витално належащо за основаването на здрави взаимоотношения. Връзките ни с другите са негативно наранени от ниското ни самочувствие. Незадоволителни връзки - в това число порявите на принуждение - са знак за незадоволително самочувствие. Ние избираме дали да останем в връзки, които укрепват ниското ни самочувствие или да преследваме взаимоотношения, при които ни правят оценка високо. Самочувствието е от решаващо значение във всички взаимоотношения - с членове на фамилията, обичани, другари, сътрудници.- Самочувствието ни оказва влияние и върху здравето. Ако не се грижим за здравословните равнища на самочувствието си, все по-малко ще бъдем склонни да се погрижим и за тялото, мозъка и духа си. Това може да докара до стрес, меланхолия и други болести. Един от най-хубавите способи да си подсигурим по-голямо богатство е като подхраним позитивната вероятност за себе си и живота като цяло. 

Да запретваме ръкави, девойки!:)
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР