Защитникът на Питсбърг - Крис Летанг, получи сърдечен удар и

...
Защитникът на Питсбърг - Крис Летанг, получи сърдечен удар и
Коментари Харесай

Защитник на Питсбърг получи сърдечен удар

Защитникът на Питсбърг - Крис Летанг, получи сърдечен удар и ще отсъства от игра за неопределен срок, оповестиха от клуба от Националната хокейна лига. 35-годишният защитник, който е троент притежател на купа " Стенли ", е получил първите признаци на подготовка в понеделник и незабавно е пратен за цялостни проучвания. Генералният управител на отбора Рох Хектол разгласи, че на този стадий Летанг е в устойчиво положение и няма трайни последици, само че медицинските тестванията не престават. Според Хекстол кариерата на играча не е застрашена и той ще може да се завърне на леда.
Защитникът за повторно в 17-годишната си кариера получава сходен проблем. Шесткратният участник в Мача на звездите на НХЛ пропусна повече от два месеца от сезона през 2014 година поради сърдечен удар, който лекарите тогава обясниха, че е породен от дребна дупчица на стената на сърцето.

С два гола в последните три минути на постоянното време Торонто Мейпъл Лийфс победи с 3:1 гостуващия Сан Хосе Шаркс и реализира петата си поредна победа в Националната хокейна лига (НХЛ) на Съединени американски щати и Канада. " Кленовите листа " поведоха пет минути след началото на втората третина с гол на звездата си Остън Матюс, само че единствено три по-късно Мат Нието изравни за Сан Хосе.

Двубоят вървеше към продължение, най-много поради положителната игра на вратаря на " акулите " Аарън Дел, който приключи с 29 спасявания, само че 2:27 минути преди края на постоянното време той капитулира за повторно пред нападателя Пиер Енгвал. Минута по-късно Мичъл Марнър оформи крайния резултат с гол на празна врата. С успеха Торонто събра 35 точки от 25 мача и заема второ място в Атлантическата дивизия на НХЛ, на три точки зад водача Бостън Брюинс, който обаче е и с три мача по-малко.

Сан Хосе е на предпоследното седмо място в Тихоокеанската дивизия с 20 точки от 26 мача. Победа с 3:1, само че като посетител, реализира и отборът на Ню Йорк Рейнджърс, който взе визитата си на Отава Сенатърс.

" Рейнджърите " поведоха малко след средата на първия интервал с гол на Джими Веси, а в средата на втория двата отбора си размениха по едно попадение посредством Баркли Гудроу за гостите и Шейн Пинто за домакините, с което разликата още веднъж се върна на един гол.

В третата чат обаче Крис Крейдър постави точка на разногласието с 11-ия си гол за сезона, възползвайки се от пас на бранителя Райън Линдгрен.

В най-резултатния мач тази нощ Едмънтън Ойлърс завоюва с 5:4 визитата си на Чикаго Блекхоукс. Голове в първата третина на мача нямаше, само че незабавно след старта на втората Леон Драйсайтл откри за канадския отбор. Райън Нюджънт Хопкинс повиши на 2:0 в десетата минута на втората третина, преди Борис Качук да върне едно попадение за Чикаго.
Конър МакДейвид и Матиас Янмарк доведоха резултата до 4:1 в третата третина, само че с Чикаго отговори с два гола за 21 секунди на Макс Доми и Макензи Ентуисъл, с цел да понижи на 3:4. Драйсайтл вкара нов гол за Едмънтън пет минути преди края, а Доми още веднъж даде вяра на домакините 99 секунди преди финалната сирена. Това обаче бе всичко в головия театър и Чикаго не съумя да се добере до равенството, инкасирайки деветата си загуба в последните 10 мача.
В последния мач от програмата тази нощ Бъфало Сейбърс завоюва гостуването си на Детройт Ред Уингс с 5:4 след дузпи. Джак Куин вкара единствения гол при наказателните удари за отбора на Бъфало, който пропиля задатък от 4:1 в последната третина. 

Два гола за спечелилите осъществя Дилан Козънс, а за Детройт с два се отличи Оскар Сундквист.
















































--> -->    WINBET OPEN: 150 състезатели от 6 дър
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР