„Защитавайки националния си суверенитет, границите и традициите си, България трябва

...
„Защитавайки националния си суверенитет, границите и традициите си, България трябва
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: България трябва да дава ясен отговор накъде да върви Европа

„ Защитавайки националния си суверенитет, границите и традициите си, България би трябвало да има ролята на страна, която дава явен отговор накъде да върви Европа. Дали да бъде Европа на повече власт в брюкселската администрация, или Европейски съюз, в който страните почитат независимостта си, полезностите и ползите си. Само такава Европа може да продължи напред ".

Това съобщи в София евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки по време на второто събитие от Европейския тур, проведен от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европeйския парламент. Дискусиите слагат огромния въпрос за бъдещето на Европейски Съюз и потребността от рестарт на концепцията за Обединена Европа. Турът включва серия от събития онлайн и лъчение от 15 столици на страни-членки. Инициативата "

Бъдещето на Европа. Нова вяра " беше показана през декември 2020 година във Варшава.
„ Трябва да напомним по какъв начин е учреден Европейският съюз, с цел да работи добре. Като една общественост, която има обединен вътрешен пазар, няма вътрешни граници, само че охранява добре външните си такива. И бидейки външна граница, България даде образец с построяването на пограничното оборудване с Турция. Защото целият южен фланг на Европа е под блокада и настъпление. Ролята на България е да бъде глас на разсъдък, глас, който приземява и не лети в балона на брюкселските фантазьори ", съобщи Джамбазки.
Вицепремиерът, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов акцентира, че на Европа й е нужна мощна България.

„ И то освен с съвременна войска, добре настоящи структури за сигурност и полиция. Но и България със сигурна стопанска система. Защото от икономическото развиване на всяка страна зависят ресурсите, които тя може да отделя за сигурност, защото това е скъпа тематика. Тя желае вложения от националния бюджет, а с цел да имаш повече благоприятни условия, би трябвало да имаш мощна и работеща стопанска система ", сподели Каракачанов.
Според него светът не е същият още преди пандемията с COVID-19.

„ Просто пандемията сподели, че една част от света, която ни интересува, защото ние сме част от Европа, има много съществени проблеми. Видяхте, че в първите месеци на пандемията Европейските централни институции в Брюксел не знаеха по какъв начин да реагират. Ролята на националната страна дълго време беше подценявана, а се оказа, че всички кресливи клишета за жителите на света, за наднационалните институции, които ще ръководят националните страни, се оказаха кухи изречения и празни от наличие постановки. Видяхме, че европейската администрация, която никой не е избирал за нищо, а е назначена, дълго време постановяваше решения на националните страни, което докара до загуба на част от техните функционалности и преимущества. Обаче, когато се случи рецесията, точно жителите на Европа бяха тези, които чакаха от страните си да вземат ограничения. Днес българските жители не питат какво ще направи Европа, а какво ще направи българското държавно управление ", сподели Каракачанов.

Според шведския евродепутат Чарли Ваймерс България се оправя добре с защитата на границите си и миграционната вълна.
„ България е на прав път. От 2015 година сигурността на границите се възприема доста съществено, има ограда, датчици и даже военни. България осъзна, че при никакви условия не е възможно навлизането на доста хора. Иначе тази вълна в никакъв случай няма да свърши. Ердоган ще продължи да извива ръцете на Европа като изпраща мигранти на границата ", сподели Ваймерс.
Съпредседателят на Групата на Европейските консерватори и реформисти проф. Ришард Легутко (Полша) акцентира, че поредицата от полемики в Европа цели да изследва рационалния и сдържан път за бъдещето на Европа.
„ Искаме да върнем Европа в верните релси посредством връщане на европейските национални демокрации. Искаме да възстановим Европа като общественост, която ще предложи на нашите страни платформа за съдействие, което ще спомогне за поощряване на европейския разцвет и сигурност за генерации напред ", сподели Легутко
Евродепутатът Зджислав Краснодембски (Полша) означи, че Европа през днешния ден не е в положително положение и гласът на консерваторите би трябвало да бъде чут.
„ В Европейския парламент има някои политически групи, които желаят да монополизират дебата за европейските полезности и тяхната ориентировка. Какво съставлява индивидът, фамилията и какво да бъде в центъра на европейската цивилизация. Ние би трябвало да бъдем дейни в този спор и нашият глас би трябвало да бъде чут ", сподели Краснодембски.
Депутатът в европейския парламент Никола Прокачини (Италия) съобщи, че за Европейския съюз са значими две основи - сигурността и миграцията.
„ В този подтекст имам вяра, че бъдещето на Европа е обвързвано с преоценката на понятието граница в най-благородното му значение. В смисъла на запазване на самите нас и нашите културни и обществени стойности. За страдание, в днешно време доминират диаметрално противоположни хрумвания - затворени порти сред европейските страни и отворени за останалия свят. Абсолютно катурване на благородната идея за Европейския съюз. Резултатът е, че освен са накърнени обществените, икономическите и здравословни положения на пограничните страни, само че това е офанзива против цяла Европа. А трафикът на хора постоянно е подпомаган от извънредно леви неправителствени организации ", означи Прокачини.

Испанският евродепутат от групата на ЕКР Херман Терч акцентира на обстоятелството, че се вършат опити Европа да бъде издигната зад тила на европейците.
„ И ние би трябвало да попречим на това. Да попречим на обособени групи да провеждат нещо като супердържава, в която нациите са изчезнали и нямат думата за нищо. Демокрацията и нациите вървят свързани и не може да се наруши веригата сред народа и управниците. Тук желаят да ни ударят - това е веригата, която желаят да раздерат ", сподели Терч.
Евродепутатът и представител на идващия хазаин на събитие от тура на ЕКР Ружа Томашич от Хърватия съобщи, че „ Европа има бъдеще, само че единствено като общественост от суверенни народи, а не като свръхдържава ".
„ Досега неведнъж е потвърдено, че бюрокрацията в Брюксел не е толкоз ефикасна, колкото си мислят еврократите. Със сигурност не би трябвало да концентрираме цялата власт в Брюксел, а да оставим на държавите-членки да вземат решения, като в същото време имаме поради, че Европа има общи ползи ", акцентира Томашич.

Заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки засегна и тематиката за Истанбулската спогодба.
„ Не става дума за отбраната на правата на дамите и отбраната от домашно принуждение. А за нещо напълно прозаично - за легализации, които не са добре признати в нашите общества. Като еднополови бракове. Като това полът да бъде обществен и кой, както си го избере - през днешния ден си избира един пол и ще бъде от него. Затова в идните разисквания, които би трябвало да трансформират договорите на Европейския съюз, ние би трябвало да бъдем доста по-гласовите, тъй като сега сме малцинство. Голямата борба следва ", сподели Джамбазки.
Народният представител от Вътрешна македонска революционна организация Мария Цветкова подчертава върху насилието над дами от страна на незаконните емигранти в Европа.

„ Бих желала да концентрирам вниманието върху сигурността на дамите в Европа. Една доста значима тематика, защото точно дамите са главен обект на закани, принуждение и посягане от страна на незаконните емигранти. Нека си напомним случая с нахлуване над дами в Кьолн по време на коледните базари. Пример са и бандите, които бяха проведени във Англия и атакуваха целеустремено бели дами ", сподели Цветкова.
По думите й незаконните емигранти са опасност и за обичайното европейско семейство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР