Защитаващият титлата си в НБА Денвър Нъгетс нанесе първо домакинско

...
Защитаващият титлата си в НБА Денвър Нъгетс нанесе първо домакинско
Коментари Харесай

Денвър Нъгетс нанесе първа домакинска загуба на Бостън Селтикс в НБА

Защитаващият купата си в НБА Денвър Нъгетс нанесе първо домакинско проваляне през сезона на Бостън Селтикс, откакто го победи със 102:100. Джамал Мъри вкара 35 точки за спечелилите, Никола Йокич остана с 34, а също така взе и 12 битки, както и подаде 9 асистенции. Така серията на Бостър завърши на 20 следващи домашен триумфа, само че те удобно водят в цялата Източна конференция с баланс 32/10.

Това е първата от двата мача сред тези сформира в постоянния сезон, a Денвър е на 3-о място в Северозападната дивизия с 29/14. Втората среща сред тях е на 7-и март в щата Колорадо.



Джейсън Тейтъм имаше късмет да изравни резултата в последните секунди на срещата, само че пробвайки да отскочи към кръга от един крайник, пропусна. Иначе приключи с 22 точки и 8 битки. Дерик Уайт вкара 24 за Селтикс, а Кристапс Поржингис се отличи с 21.

Двукратният притежател на наградата МВП (най-полезен състезател) в Лигата Никола Йокич безусловно се наслаждаваше на отношението на отбраната на Селтикс, които избраха да не го дублират. И това беше добре за него, тъй като вкара 14 пъти от 22 изстрела от игрови обстановки, както и не го пресираха при офанзивите.

Дивайн Буукър сложи собствен персонален връх през сезона, вкарвайки 52 точки за 37 минути на терена при триумфа на Финикс със 123:109 над Ню Орлиънс. Слънцата имат 23 победи и 18 провали и са на 3-о място в Тихоокеанската дивизия, до момента в който Пеликанс остават на върха Югоизточната с 25/18. Това пък е втори следващ мач за Буукър, в който той вкарва 50 или повече точки, а Финикс надделява този съперник в четвърти следващ мач.



За финален път Буукър вкара 25 точки в първия интервал беше на 17-и декември 2022-а година за триумф над Ню Орлиънс, когато приключи с 58 точки. Кевин Дюрант добави 26 точки, а Юсуф Нуркич сграбчи 15 битки за Финикс. Зион Уилямсън се отличи с 24 пункта за Пеликанс.

Джоел Ембийд се отличи с 36 точки, а Тайризи Макси – с 32, с цел да оказват помощ за четвъртата поредна победа на Филаделфия. Тодзи път те завоюваха със 124:109 над Орландо като посетители.

Да вкарат по 30 точки всеки от тях за Ембийд и Макси е осми мач този сезон, което усъвършенства клубния връх с отминалост 58 години. Това са създали седем пъти в историята Уилт Чембърлиейн и Хол Гриър в интервала 1965/1966. Също по този начин Ембийд има 19 следващи мача с 30 и повече точки, което е клубен връх. За Орландо пък Уендел Картър-Джуниър се отличи с 25 точки и 11 битки.



Вторият най-слаб тим в цялата Западна конференция Портланд реализира 12-а победа от началото на сезона – 118:115 вкъщи над Индиана. Джерами Грант вкара 37 точки и помрачи дебюта на Паскал Сиакам за Индиана. Малколм Брогдън добави 30 за спечелилите. За Пeйсърс на терена след пет пропуснати мача поради контузия се върна Тайриси Халибъртън, вкарал 21 точки и подал 17 завършващи паса.

Атланта Хоукс се наложи над Маями със 109:108. ДеДжонти Мъри вкара тройка за триумфа на тима от Джорджия две секунди преди края. Домакините от Маями преди срещата пък имаха гала по изваждането от приложимост на фланелката на локалната икона Удонис Хаслем, само че Атланта реализира 18-а победа и е нa 3-о място в Югоизточната дивизия.



Иначе Мъри приключи срещата с 22 точки, само че много по-важно е, че във втори следващ мач неговият панер се оказва решителен и надвит. В сряда вечерта той означи при домакинската победа над Орландо със 106:104 безусловно с приключването на постоянното време.

Богдан Богданович добави 17 точки, Джейлън Джонсън остана с 15, а Садик Бей наниза 14. Атланта изоставаше с 4 точки 35 секунди преди края, само че съумя да измъкне триумфа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР