Защитаващият титлата си в Мелбърн Роджър Федерер записа победа във

...
Защитаващият титлата си в Мелбърн Роджър Федерер записа победа във
Коментари Харесай

Федерер се потруди срещу германец, но не даде сет

Защитаващият купата си в Мелбърн Роджър Федерер записа победа във втори кръг против един от немските гении в тениса Ян-Ленард Щруф, който доста се понрави на почитателите с атрактивния си жанр на игра и непреклонност до самия край.

Въпреки тях обаче швейцарският ас завоюва с 6:4, 6:4, 7:6(4) и продължава към третото си затруднение за 19-и път в кариерата си, като ще срещне Ришар Гаске. Французинът по-рано денем се оправи с Лоренцо Сонего от Италия с 6:2, 6:2, 6:3. Успехът на Федерер над Щруф надалеч не бе толкоз безметежен, като 27-годишният немец направи единствено един уинър по-малко - 35 против 36.

Roger Federer is safely through to the #AusOpen third round.

He's beaten Jan-Lennard Struff in three sets 6-4 6-4 7-6 (7-4)

https://t.co/MY2BhUAGGP pic.twitter.com/qk332TNjS7
— BBC Tennis (@bbctennis) January 18, 2018
Той обаче се хареса на над 77-те хиляди фенове в Мелбърн с честите си излизания на мрежата, с които засенчи даже огромен занаятчия на този способ като Федерер. Швейцарецът пък постоянно пробваше да откликне на тази тактичност с удари в тялото на противника, само че когато направи минаващ бекхенд, стигна до първия си пробив в мача и завоюва първия сет.

Във втория пък по безусловно същия метод Маестрото стигна до брейк за 4:3, единствено че този път той бе поставял напрегнат съперника си от ретур през цялото време на частта.

Federer responds with a break of his own pic.twitter.com/2etpQ6SZ7t
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) January 18, 2018
Щруф проби за 3:1 от втората си опция в третия сет, само че не можа да затвърди и разреши на по-опитния си и по-именит съперник да възвърне паритета. В последна сметка след 51 минути игра (общо 1:57 часа) и три мини-пробива Федерер си подпечата успеха.

Victory for Roger Federer!

Jan-Lennard Struff pushed him but the defending champion wins 6-4, 6-4, 7-6(4). pic.twitter.com/YoOWIhodXi
— Eurosport UK (@Eurosport_UK) January 18, 2018
“Не е мое решение да играя във вечерната сесия, уредниците се преценяват с доста хора. Добре се усещам и съм удовлетворен от играта си през днешния ден, тези условия ми прилягат. Естествено, по-добре ми се коства да играя вечерта. Хубаво е, че ще играя с Ришар, който също употребява бекхенд с една ръка, тъй като ние би трябвало да се поддържаме и да се поддържаме живи”, разяснява Федерер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР