Защитаващият титлата си шампион в Мото GP Марк Маркес спечели

...
Защитаващият титлата си шампион в Мото GP Марк Маркес спечели
Коментари Харесай

Марк Маркес с победа на легендарната писта Льо Ман“



Защитаващият купата си първенец в Мото GP Марк Маркес завоюва надпреварата за Голямата премия на Франция в съревнование, кръг от международния шампионат по мотоциклетизъм на писта. С триумфа си Маркес усили и преднината си в генералното класиране, като по този метод настава към нова купа.

Испанският играч на „ Хонда “ завоюва едвам за повторно успеха на „ Льо Ман “, където през предходната година се отхвърли от присъединяване, а през 2016-а остана чак на 13-о място. Другата му победа е през 2014-а година.

На финала той подвигна машината си на задна гума, след което се потупа предостатъчно с пестник в гърдите си и отиде да се радва дружно с почитателите.

Второто място остана за италианеца Данило Петручи с „ Дукати “. Друг италианец- ветеранът Валентино Роси остана на 3-ата позиция. 39-годишната легенда още веднъж сподели, че знае по какъв начин да излиза от сложни обстановки и съумя да се качи на подиума, откакто стартира от 9-о място на стартовата решетка.

Фаворитът на домакините Йоан Зарко, както и Андреа Довициозо, бяха в групата състезатели, които слязоха от моторите си в първите четири обиколки, поради злополука.

Маркес води в генералното класиране с 95 точки от 5 старта, пред Зарко с 58. Третото място е за испанецът Маверик Винялес от „ Ямаха “ с 50.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР