Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и тук не

...
Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и тук не
Коментари Харесай

Президентът: Няма смисъл от диалог, който да е индулгенция за шкафчета, корупция и записи


Защитата на националната сигурност е безспорен приоритет и тук не би трябвало да има никакъв компромис. Така че се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали нужните задоволително и нужни доказателства, с цел да бъдат минимализирани и дипломатическите последици, тъй като постоянно има и такива.

Това съобщи президентът Румен Радев в коментар по новия шпионски скандал от авиобаза “ Граф Игнатиево ”, където думте му от близко чу посланикът на Съединени американски щати у нас - Херо Мустафа.

Необходима е ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, продължи Радев. Трябва да има и явен отговор на изявленията в „ Шпигел ”, където има съществено обвиняване, че държавното ръководство на България се слага в услуга на непозната страна. Трябва да подхождаме с ясни безкомпромисни критерии към всичко, което уронва национална сигурност, сподели още президентът Радев.

Не виждам смисъл да ни тикат режисура, в която разговорът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, корупция, записи и така нататък, продължи Радев.

За да има разговор, той би трябвало да бъде подложен на здрава основа, а точно – откриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и не престават да се случват в страната, безапелационен бе президентът. Не може хората с цялостни шкафчета да канят на разговор тези с празни, добави още Румен Радев.

В изявлението си от авиобазата край Пловдив президентът посочи, че за него провокациите пред българските Военновъздушни сили и Министерство на защитата са в две съществени посоки. Първо, да се обезпечат всички нужни условия, с цел да се вкарат в употреба и да носи бойно дежурство самолетът F-16. Трябва от тук нататък извънредно доста работа, тъй като казусът не е просто в самолети. Иска се цялостна рационализация на инфраструктурата, даване на значимо и комплицирано наземно съоръжение, придобиване на въоръжение, подготовка на състава и най-много дълбока промяна на системата за поддръжка и логистично обезпечаване, което ще изисква в допълнение финансиране. Очаквам в скоро време да се образува офис на F-16 към Министерство на защитата.

Второто предизвикателство е, че до застъпване на бойно дежурство по защита на въздушното пространство с F-16 ни разделят още дълги години. Това е задача, която ние би трябвало да изпълняваме и по тази причина чакам бързо дейности за обезпокоително ниския нальот на летците ни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР