Защитата на децата трябва да бъде първостепенен приоритет на всеки

...
Защитата на децата трябва да бъде първостепенен приоритет на всеки
Коментари Харесай

Желязков с извънредни думи от Бургас: Това трябва да е приоритет на всеки политик! Бъдещето зависи от…

Защитата на децата би трябвало да бъде първокачествен приоритет на всеки политик, на всяка институция и на цялото общество. Това е тематика, по която политическите сили, институциите и неправителствените организации могат и би трябвало да приказват в един глас, съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред участниците в 61-ото съвещание на Комитета по културни, просветителни и обществени въпроси на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС).
Председателят на българския парламент откри форума, който събра в Бургас парламентаристи от страните членки на ПАЧИС.
Председателят на Народното събрание изрази убеденост, че Комитетът по културни, просветителни и обществени въпроси има насъбрана експертиза, въз основа на която могат да бъдат разисквани и нови законодателни начинания. Той означи, че отбраната на децата има нов настоящ и изключително значим аспект – децата в цифровия свят, предава Епицентър.
Когато приказваме за децата и политиките за основаване на оптимално добра среда за тяхното обучение и развиване, ние би трябвало да осъзнаваме, че те израстват в друг свят, уточни Росен Желязков. Това е свят на цифровите медии, обществените мрежи, виртуалните осведомителни запаси, отворените енциклопедични системи, виртуалните библиотеки и музеи, посочи ръководителят на Народното събрание и добави, че с изключение на рисковете, светът на мрежата разкрива и нови, необятни и неповторими благоприятни условия.
Вярвам, че членовете на Комитета по културни, просветителни и обществени въпроси ще прегледат деликатно тази тематика и в тясно взаимоотношение с гражданското общество ще дефинират политики и ще одобряват нужното национално законодателство в светлината на новите действителности, означи Росен Желязков. Сред нужните дейности на парламентаристите той открои приемането на законодателство за подготовката на децата за екологосъобразно и цифрово бъдеще, адаптиране на просветителните системи към достиженията на действителния и евентуалния софтуерен прогрес, поощряване на новаторското мислене и предприемачество и осъществяване на политики на съгласуваност във всичките й измерения. От това по какъв начин ще формулираме политики за израстването на бъдещите генерации, зависи бъдещето на света, съобщи ръководителят на Народното събрание.
„ Ролята на парламентите за подсилване на политиките в региона на закрилата на детето в държавите-членки на Черноморското икономическо съдействие ” е тематиката на съвещанието на Комитета по културни, просветителни и обществени въпроси на ПАЧИС в Бургас.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР