Засега това казваме.Това заяви вицепремиерката и лидерка на БСП Корнелия

...
Засега това казваме.Това заяви вицепремиерката и лидерка на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Засега БСП няма да напуска правителството

" Засега това споделяме ".

Това съобщи вицепремиерката и лидерка на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред бТВ. Така тя отговори на въпрос допустимо ли е Българска социалистическа партия да напусне държавното управление и ръководещата коалиция поради разликите, които има с останалите партии във връзка войната в Украйна.

" Всяка страна сама си преценя ".

Това пък сподели Нинова на въпрос допустимо ли е България да остане единствената страна, която да не изнесе оръжие за Украйна.

" За нас това, което става в Украйна е война. Решението на спора е в прекъсване на военните дейности и договаряния. Ние сме срещу глобите против Русия, те не водят до резултата, поради който се постановат. Стокообменът на Русия се е повишил. От тези наказания страдат народите.

Призоваваме всички да не употребяват актуалните събития, с цел да се отхвърляме от личната си история. В руско-турската война са взели участие и руснаци, и украинци. Не можем да се отречем от личната си история ", сподели още Нинова.

И добави, че " нито един подробност не е изнесен за Украйна ".

Нинова описа, че преди 2-3 седмици военният министър Стефан Янев, чиято оставка бе поискана от премиера Кирил Петков през днешния ден, е внесъл предложение да бъдат позволени на българска територия войски от други натовски страни. И 4-мата министи от Българска социалистическа партия са дали своят вот " въздържал се ".

Другите министри обаче са дали своят вот " за ".

" Ще забележим дали ще има (войски от други натовски страни у нас - б.р.) ".

Това посочи Нинова и добави, че носи отговорност за Българска социалистическа партия.

" Как ние виждаме българския народен интерес? Ние оказваме помощ с филантропична помощ. Дирекното изнасяне на оръжие е директно включване във войната. Искаме мир, желаеме да спрат и двете страни ", сподели Нинова.

Тя добави, че сътрудниците в обединението почитат мнението на Българска социалистическа партия.

" В този миг да падне държавното управление е безпределно безконтролно към България. Безотговорно е. Оставям партийните ползи на страна. Общият интерес е по-малко страсти, рационални решения ", сподели Нинова.

И добави, че Българска социалистическа партия ще гласоподава " срещу " или " въздържал се " за експорт на оръжие за Украйна. А тя самата като министър няма да подпише сходно решение в случай че зависи от нея.

" Това са юридически въпроси. Заявявам политическа позиция. Тя е по-важната ", изясни Нинова.

Тя добави, че Янев е министър на " Продължаваме промяната " и съгласно съдружното съглашение право на тази групировка е да го смени. Нинова посочи, че е не е чувала Янев да е срещу глобите, за разлика от Българска социалистическа партия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР