Засега ситуацията е за малко влошаване на заболеваемостта от COVID-19,

...
Засега ситуацията е за малко влошаване на заболеваемостта от COVID-19,
Коментари Харесай

Вълчев доволен, че децата се върнаха в клас. Възможно ли е обаче нова затваряне заради скока на заболелите?

Засега обстановката е за малко утежняване на заболеваемостта от COVID-19, само че всяко разхлабване на ограниченията няма по какъв начин да не донесе до покачване на болестта. По-голяма заплаха е за новите разновидности на вируса. Това разяснява на брифинг през днешния ден просветителният министър Константин Вълчев, който посети едно от столичните учебни заведения при връщането на огромните възпитаници още веднъж в клас. Той разяснява опцията за ново затваряне поради покачвания брой инфектирани през последните дни, за което потвърдиха и здравните специалисти.

Всичко е допустимо, означи Вълчев и акцентира, че картата на Европа е тъмночервена, до момента в който България още стои като спокоен остров. По думите му се има поради, че февруари и март по принцип са рискови месеци за заболеваемостта.

„ Няма по какъв начин обаче да спрем да живеем и да се учим. Образовнаието е това,за което си заслужава да вземем резумен риск “, счита Вълчев.

Той уточни, че към 2400 са карантинираните възпитаници и учители. Процентът на искащите да се имунизират преподаватели наподобява обаче не пораства и стои на към 24%, стана ясно от думите на министъра.

Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 счита, че няма съществено закъснение във връзка с образователния материал. В 12 клас ще има повече за наваксване.

"Не имам намерение да предлагам смяна на образователната година ", отговори министърът на въпрос дали може да се редуцира образователната година, а идната да стартира по-рано от 15 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР