Засега премиерът Николай Денков уволнява един от заместник-министрите в МВР

...
Засега премиерът Николай Денков уволнява един от заместник-министрите в МВР
Коментари Харесай

Денков уволнява един зам.-министър на МВР. А Калин Стоянов бил на кино по време на протестите

Засега министър председателят Николай Денков уволнява един от заместник-министрите в Министерство на вътрешните работи - Стоян Темалакиев, поради полицейските дейности по време на митинга нощес.

Това заяви министър-председателят на ексклузивен брифинг в петък предиобед.

" Вместо футболен празник, през вчерашния ден наблюдавахме грозни подиуми на принуждение. Основно поради ръководството на БФС, което докара до крах. Има неточности от страна на Министерство на вътрешните работи. Но не може да си затворим очите пред сцените, в които обособени служители на реда биеха и ритаха паднали жители. Изпратих към този момент писмо до централата на УЕФА и Етичната комисия. Ще потърся позицията и на ФИФА. Уволних заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев ", съобщи министър председателят. 

" Разговорът за Калин Стоянов следва ", сподели Денков в коментар на настояването на ПП-ДБ от сутринта вътрешният министър да си подаде оставката.

Той уточни, че ще разиска настояването за оставката на Стоянов първо с вицепремиера Мария Габриел, която сега е в чужбина.

Денков заяви, че няма забележки към спортния министър Димитър Илиев, чиято оставка също бе поискана.

Премиерът добави, че въпросът за уволнението сега не е прецизен, тъй като решението се взема от Народното събрание.

Все отново той даде израз на неодобрението си към държанието на Министерство на вътрешните работи министъра.

Разказа по какъв начин Стоянов през вчерашния ден му оповестил, че не чака проблеми, не чака провокации.

" Днес сутринта като ми се обади и ми сподели: Нищо изключително не се е случило ", добави министър председателят.  " Бих ви посъветвал него да попитате за тези неща "

Все отново Денков не отхвърли, че Калин Стоянов нощес по време на митингите е бил на кино.

Той въпреки всичко прикани да не се хвърля виновността наедро на всички.

" Да благодарим на служителите на реда, които си свършиха работата, на ентусиастите, които стачкуваха спокойно. ".

Според премиера е значимо ясно да се види кой дава отговор, той би трябвало да си поеме отговорността. Един от заместник-началниците в Столична дирекция на вътрешните работи е отговарял за организацията на реда по време на митинга през вчерашния ден и Денков чака отчета от Столичната полиция по въпроса. " Не е отговорно Столична дирекция на вътрешните работи като цяло ", акцентира той.

Премиерът разяснява и изказванието на Делян Пеевски за притискането на Калин Стоянов да работи Министерство на вътрешните работи за ПП-ДБ на изборите. 

" Ако съм притискал в нещо Калин Стоянов, е да си извърши отговорностите по организацията на вота. Да, водил съм диалози с него: " Ти и екипът да не позволите да има нарушаване на изборното законодателство ". Никога не съм го притискал, сугестирал за съответни партии.Питайте Делян Пеевски за какво го твърди ", сподели Денков по тематиката.

" Правителството работи, доколкото може в тази среда, извършва си задърженията. Ролята на партиите в Народно събрание е да решат с кого желаят да работят ", счита той.

По тематиката за дерогацията за " Лукойл " той повтори своята известна към този момент позиция:

" Не бих взел решение, което не е рационално за страната. Предложението за три дни е с доста високи опасности, не е съобразено с никаква политическа логичност, с изключение на да се слагат политически клопки. Докато съм министър председател, няма да се поддам на извиване на ръце. ГЕРБ и Движение за права и свободи, които са дружно, имат всички права да смъкват държавното управление, дано да го създадат ".
Какво става с Йоловски
Както и при предходни задавания на въпроса за министъра на електронното ръководство Йоловски, Денков разяснява насилствено и сбито. И изясни, че се намирал в сложна позиция.

" Всичко, което можеше да се каже, съм го споделил. Той е в процедура, в която с него се занимават проверяващите органи. Това, което виждам е дали си прави работата като министър. Ако потегли да желая оставката - за какво я желая, в случай че не - за какво не я желая. Решението е да виждам да си свърши оптимално добре работата ", сподели единствено той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР