Засега не можем да гледаме положително на членство на Швеция

...
Засега не можем да гледаме положително на членство на Швеция
Коментари Харесай

Ердоган: Не можем да гледаме положително на членство на Швеция в НАТО

Засега не можем да гледаме позитивно на участие на Швеция в НАТО, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в изявление за СиЕнЕн, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Турция, която има втората по величина войска в НАТО, блокира участието на Стокхолм в алианса, обвинявайки го, че укрива бойци от поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК).

Докато шведските управляващи не престават да разрешават на лица, свързани с терористичните групировки, да се разхождат свободно в Швеция, ние не можем да гледаме благосклонно на участието на тази страна в НАТО, съобщи Ердоган.

В момента не сме подготвени за Швеция, тъй като една страна членка на НАТО би трябвало да има твърда позиция, когато става въпрос за битка с тероризма, сподели още Ердоган.

Швеция отхвърля многократните претенции на Турция да екстрадира лица, които Анкара дефинира като терористи, с аргумента, че въпросът може да бъде решен единствено от шведските съдилища.

След ратификация на турския парламент Финландия публично се причисли към Алианса на 4 април, само че Турция към момента се колебае във връзка с участието на Швеция. Според Анкара Стокхолм би трябвало да предприеме по-конкретни стъпки в битката с тероризма, с цел да бъде призната в НАТО.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР