Заседналият преди около една година моторен кораб Вера Су ще

...
Заседналият преди около една година моторен кораб Вера Су ще
Коментари Харесай

Открита е процедурата за продажба на кораба Вера Су

Заседналият преди към една година моторен транспортен съд " Вера Су " ще бъде продаден на търг с очевидно наддаване.

От няколко месеца плавателният съд се намира в Кораборемонтния цех " Терем Флотски боеприпас " край Варна, до момента в който се вземе решение за ориста му.

Определената тръжна цена за продажбата на кораба " Вера Су " е в размер на 460 000 щатски $ без Данък добавена стойност. За присъединяване в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена. Първоначалната цена е избрана от лицензиран самостоятелен оценител.

Моторният транспортен съд " Вера Су " заседна край крайбрежията на Камен бряг на 20 септември предходната година. Плавателният съд беше изтеглен след повече от месец - на 26 октомври. В края на предходната година корабът беше изваден на изсъхнал док в Кораборемонтния цех " Терем Флотски боеприпас ", с цел да се създадат огледи на пробойните и да се опишат вредите.

На " Вера Су " бяха направени частични поправки, след което беше спуснат още веднъж във вода. В интервенцията по изтеглянето и спасяването на кораба страната изразходи над 2 милиона лв..

" След продажбата на кораба, в случай че цената не покрие разноските на страната, те ще бъдат претендирани по законов ред от страна на българската страна и ще бъде претендирана пред застрахователя останалата част от сумата. Държавата, в лицето на министерство на превоза, към този момент е направила оценка на всички разноски по отношение на случая и последващите дейности. В идващите две седмици те ще имат опция да се срещнат физически с кораба, придружавани от представители на " Морска администрация ". Така че те могат да придобият безусловно точна визия за актуалното положение на кораба. За всеки един кандидат-участник това е извънредно значимо ", изясни кап. Валентин Енчев, шеф на дирекция " Морска администрация ".

Крайният период за подаване на заявките за присъединяване в търга изтича в 17:30 часа на 27 септември. Документите могат да се подават в деловодството на Дирекция " Морска администрация " във Варна. Търгът ще се организира на 28 септември. Ако няма искащи претенденти да закупят кораба " Вера Су ", ще бъде проведен втори търг.

Репортер: Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР