Заседанието на парламента беше белязано с напрежение в пленарна зала,

...
Заседанието на парламента беше белязано с напрежение в пленарна зала,
Коментари Харесай

Напрежение в НС, депутати от Възраждане и ПП-ДБ стигнаха до бой

Заседанието на Народното събрание беше белязано напрегнато в пленарна зала, след изчитане на заявления от парламентарните групи на „ Възраждане “ и „ Продължаваме Промяната – Демократична България “.

Народни представители от двете партии се струпаха към парламентарната естрада и стигнаха и до физически конфликт, вследствие на което бяха счупени очилата на депутата от „ Възраждане “ Веселин Вешев, а Манол Пейков от ПП-ДБ беше одраскан по лицето.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков в началото предложи десетминутна отмора, а по-късно предложи да се приключи съвещанието и депутатите одобриха.

" Г-н ръководител, аз разбирам това, което вършиме, евентуално това е най-разумното, което сега може да се случи ", уточни Искра Михайлова („ Възраждане “), само че изиска точката, която предстоеше да прегледат, да бъде гласувана преди прекратяването на съвещанието или на следващия ден като първа точка да влезе в дневния ред, добавя Българска телеграфна агенция.

В програмата за през днешния ден на депутатите беше план на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви отчет по отношение на осъществяването на Решение на Народното събрание за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възобновяване и резистентност в частта за енергетика, признато на 12 януари 2023 година

Вносители на проекторешението са Искра Михайлова и Даниел Проданов.

Ако през днешния ден бъде прекъснато съвещанието по решение на Народното събрание, на следващия ден ще го предложа да влезе в дневния ред, сподели ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

Той дефинира като безусловно неприемливо случилото се в пленарната зала. " За страдание, тези подиуми ги наблюдавахме на същата дата предходната година ", разяснява Желязков пред публицисти в Народното събрание.

Според него би трябвало да има наказания. Днес ще се прегледат видеозаписите, с цел да се види кои са ангажираните лица в нарушение на реда и на следващия ден ще разглася глобите, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Росен Желязков напомни, че през днешния ден се е обърнал към националното посланичество „ да податлив палавите деца в себе си, само че това сякаш взе връх “. " Дано на следващия ден обаче не сме очевидци на сходни подиуми, тъй като въпреки всичко е 2 юни и би трябвало да има различен прочит на обстановката ", сподели той.

" Това, което стана в пленарната зала, е следващата позорна сцена в държанието на една позорна партия - Политическа партия, партия на измяната, на посолството. Тази нецензурност ние повече няма да я поносим “, съобщи водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него от " Възраждане " не са си разрешавали в никакъв случай от парламентарната естрада да насочат персонални, лични обиди.

Последва замяна на остри реплики в коридорите сред Манол Пейков от ПП-ДБ, който слушаше изявлението на водача на „ Възраждане “, и представители на партията.

Костадинов повтори казаното по-рано от парламентарната естрада в декларация, че, в случай че бъде образувано държавно управление сред първите две политически сили, ще призоват симпатизантите си и разочарованите последователи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната-Демократична България “ на митинг.

След края на брифинга продължи размяната на остри думи сред депутати от „ Възраждане “ и от ПП-ДБ, заяви Българска телеграфна агенция.

„ Последните дни са налице офанзиви против парламентарната република “, съобщи Кирил Петков, съпредседател на „ Продължаваме промяната “, на брифинг в Народното събрание.

Той цитира изявления на „ Възраждане “ от през днешния ден по отношение на избухналия скандал в пленарната зала и последвалото изказване пред медиите на водача на партията Костадин Костадинов.

„ Нека сме наясно - България е парламентарна република, европейска страна, демократична страна. Ние ще бъдем поръчител, че без значение от провокациите, тези аспекти на България ще останат. Днес ще работим да има едно демократично,  работещо,  постоянно държавно управление “, разгласи Петков, представен от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР