Заседанието е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 13

...
Заседанието е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание на 13
Коментари Харесай

Делото за катастрофата с Лютви Местан започва отначало

Заседанието е планувано за разглеждане в разпоредително съвещание на 13 май

Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла повтротно обвинителния акт по делото за тежката злополука през април 2019 година в региона на момчилградското село Загорско с присъединяване на Лютви Местан.

В инцидента с присъединяване на някогашния водач на Движение за права и свободи почина бебе на 6 месеца. По импортирания обвинителен акт е формирано наказателно дело от общ темперамент.

Обвиняеми по делото са както Лютви Местан, по този начин и бащата на починалото бебе Юсеин Ахмед, който в деня на злополуката е управлявал фамилния автомобил.

По делото през ноември 2023 година се организира трето разпоредително съвещание поради пенсиониране на тогавашния арбитър в процеса. На съвещанието правосъдният състав приключи правосъдното дело и го върна за премахване на позволени на досъдебна фаза отстраними основни процесуални нарушавания, довели до ограничение на процесуалните права на обвинените.

Говорителят на Окръжна прокуратура Кърджали Димитрина Делчева разяснява, че няма смяна в предявените обвинявания – за съпричиняване на гибел по несъобразителност. Тя добави, че са изпълнени напътствията на Окръжен съд за премахване на неяснотите по обстоятелствената част.

Делото е планувано за разглеждане в разпоредително съвещание на 13 май.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР