Заседание на Областната епизоотична комисия се е състояло в Кюстендил

...
Заседание на Областната епизоотична комисия се е състояло в Кюстендил
Коментари Харесай

Областната епизоотична комисия в Кюстендил проведе заседание във връзка с Африканската чума по свинете

Заседание на Областната епизоотична комисия се е състояло в Кюстендил по отношение на Африканската чума по свинете и заплахата от нахлуване и разпространяване на болестта в района.

Сред разпоредените изключителни превантивни ограничения са осъществяването на осведомителни акции, ежеседмични съвещания на регионалната и общинските епизоотични комисии, нова инвентаризация на животните в стопанствата в района и така наречен "задни дворове ", сподели за Българска телеграфна агенция заместник-областният шеф Райчо Цветин. Кметовете на обитаемоте места също ще правят надзор върху дребните стопанства.

Сред ограниченията, които е приела комисията, е възбраната за импорт на свинско месо пред граничните пунктове със Сърбия /ГКПП "Олтоманци "/ и със Северна Македония /ГКПП "Гюешево "/. На граничните пунктове ще има и вани с дезинфекционни разтвори.

Предвижда се горските стопанства да провеждат и острел за понижаване на популацията на диви прасета. Предвидено е и всекидневно разчистване на паркингите, местата за отдих и отмора на пътищата в района, измежду които и автомагистрала "Струма " в частта й от региона. Държавните служби ще бъдат ангажирани и с разпространяването на брошури и листовки за болестта.

В съвещанието през днешния ден са взели участие представители на Областна дирекция по сигурност на храните, Областната администрация, Областното пътно ръководство, Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Кюстендил, РЗИ и ловни сдружения, добави още Цветин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР