Зърнопроизводители организираха и днес протест край ГКПП Дунав мост при

...
Зърнопроизводители организираха и днес протест край ГКПП Дунав мост при
Коментари Харесай

Зърнопроизводители блокираха за час ГКПП Дунав мост при Русе

Зърнопроизводители проведоха и през днешния ден митинг край Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе, като за час блокираха със аграрни машини придвижването в региона на граничния пункт.

Както и в предходните два дни те упорстват да не се удължава за България действието на правилник на Европейския съюз, касаещ безмитния импорт на артикули от селскостопански генезис от Украйна.
Според протестиращите пазарните цени през последните няколко месеца на всички всеобщо отглеждани зърнени и маслодайни култури не покриват разноските за тяхното произвеждане.

Милен Коев - ръководител на Районния съюз на фермерите " Дунавско зърно ", съобщи, че задачата на митинга, който се провежда за трети следващ ден, е да се отбрани българското произвеждане. 

" Вчерашната среща при президента Румен Радев ни удовлетворява. Но желаеме Европа да чуе, че ние, европейските фермери, съблюдаваме всички правила и заслужаваме да работим, без да ни тормозят ", сподели Коев. Той изясни, че към митинга през днешния ден са се включили и румънски зърнопроизводители от град Гюргево.

" Засега стопираме митингите, само че оставаме в подготвеност ", сподели Коев.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР