Зарица Динкова разчита единствено на Кирил Петков, но изглежда невъзможно

...
Зарица Динкова разчита единствено на Кирил Петков, но изглежда невъзможно
Коментари Харесай

Екипът на Зарица Динкова започна да си събира багажа в Министерството на туризма

Зарица Динкова разчита само на Кирил Петков, само че наподобява невероятно да избави поста си

Ръководството на Министерството на туризма стартира постепенно да си събира багажа и да разчиства бюра, шкафове и документи, твърди профилираният портал Травелнюз, базирайки се на чиновници от ведомството. Причината е, че не е ясно дали сегашният екип ще остане при ротацията на държавното управление.

Най-усърдна в разчистването е началникът на кабинета на министъра Марияна Кордова. Тя окомплектова, прибира и унищожава документи, настояват нейните подчинени. Същото прави и основният секретар Мирослава Николова. През двете минава цялата поща и документи в министерството. В кабинета и при секретарките на министъра на туризма в оставка Зарица Динкова към този момент било поразчистено.

Засега съвсем несъмнено е, че Динкова няма да бъде претендент за евродепутат в листата на ПП-ДБ, каквито проекти имаше преди време, разясниха представители от обединението. Тя не е желана от съдружния сътрудник „ Зелено придвижване “, откъдето напусна, а те настояват, че са я изгонили.

От крилото на съпредседателя на Политическа партия Асен Василев също не я поддържат. Тя се употребила само с доверието на другия съпредседател – Кирил Петков, и неговият татко Петко Петков. Именно посредством тях сега Зарица Динкова се бори да остане на поста министър на туризма, само че няма изгледи да успее.

Най-големите туристически сдружения обаче не я поддържат и желаят нейната оставка, като измежду тях са Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Националният ръб по туризъм (НБТ), Българска туристическа камера (БТК), Българска асоциация за туризъм (БАТ), Сдружението на заведенията в България (СЗБ), Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Алиансът на туристическата промишленост в България (АТИБ), като в последния влизат още организации на туроператори и екскурзоводи. Дори нейни съпартийци от Политическа партия като Любомир Попйорданов, който е ръководител на Асоциацията на планинските водачи „ Планини и хора “, желаеха нов министър на туризма.

Подкрепа за Динкова оказват Асоциацията на инкаминг организациите (влизат представителствата на огромните непознати туроператори у нас), Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА), изпълнителният шеф на „ Албена “ АД Красимир Станев и концесионерът на летищата във Варна и Бургас – „ Фрапорт “. Всички те получиха държавни средства от Зарица Динкова през последните месеци да популяризират България.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР