Заразените с вируса SARS-CoV-2, които не показват никакви симптоми на

...
Заразените с вируса SARS-CoV-2, които не показват никакви симптоми на
Коментари Харесай

Учени: Безсимптомните заразени с коронавирус са 4 типа

Заразените с вируса SARS-CoV-2, които не демонстрират никакви признаци на болестта, могат да бъдат четири вида, като два от тях са рискови за другите хора, тъй като могат да ги заразяват. Така считат италиански специалисти, представени от вестник “Кориере каузи сера ”.
Според Матео Басети, шеф на отделението за инфекциозни заболявания в поликлиниката “Сан Матео ” в Генуа, към момента няма дефинитивни научни изводи за ролята при разнасянето на болестта от страна на позитивните за ковид без признаци. Често те даже не знаят, че са инфектирани. Въпреки това специалистите ги разделят на 4 групи, написа 24 часа.
Първият вид са инфектирани без безусловно никакви признаци – те се считат за доста малко заразни за другите хора, защото при тях вирусният “товар ” е доста невисок. Вторият вид са хората, при които вирусът се намира в инкубационна фаза, и ще проявят недоволства в границите на дни. Третият вид са хората с доста леки признаци – те нямат температура, кашлица или дихателни проблеми, а може би единствено лек конюнктивит. Четвъртият вид са хора, които са преболедували и към момента са позитивни, само че клинично са оздравели. От тези четири вида най-опасни за здравите хора, защото могат да ги заразят, са вторият и третият вид.
И при четирите вида инфектирани без признаци обаче резултатът от теста за вируса е позитивен. Разликата в случаите произтича от това до каква степен е мощен първичният заряд - “товарът ” на вируса, количеството на инфекциозни частици То не се мери при тестванията в другите лаборатории. Това може да се направи само в някои профилирани центрове за проучване на придвижването на епидемията. Според Басети е доста значимо четирите вида инфектирани без признаци да бъдат разграничени едни от други, тъй като едните могат да предават болестта, а другите – не. Той счита, че хората с висок заряд на вируса би трябвало да бъдат сложени в изолираност, до момента в който тези с невисок “товар ” няма да инфектират с вируса други. Басети предлага при предстоящата втора вълна наесен хората да бъдат имунизирани за грип, с цел да се може да се разграничи сезонната зараза от ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР