Заразените с COVID-19 в света ще достигнат 1 милион души

...
Заразените с COVID-19 в света ще достигнат 1 милион души
Коментари Харесай

СЗО: До часове болните от COVID-19 ще достигнат 1 милион

Заразените с COVID-19 в света ще доближат 1 милион души до няколко дни. През последните седмици жертвите на ковид са се нараснали над два пъти и ще надвишават 50 000.
" Дълбоко съм смутен от бързата ескалация и разпространяването в света на случаите на болест. Броят на умрелите набъбна с над двойно повече през миналата седмица. В идните дни, ние ще достигнем един милион доказани случаи и 50 000 смъртни случая ", сподели генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус по време на видеопресконференция в Женева, представен от “Гардиън”.

Голям % от страните към този момент са на ръба. Здравните системи издишат, а доста страни изпитват изострен дефицит на болнични кревати, респиратори, защитни средства. Черни върхове бяха регистрирани в Съединени американски щати и Испания през последното денонощие. В Съединени американски щати коронавирусът взе към 1200 жертви за денонощие, а в Испания – 950. Смъртните случаи в Испания към този момент са повече от 10 хиляди, като повече жертви има единствено в Италия.

Съединени американски щати се трансформира в най-засегната от заболяването в страната. Регистрираните там случаи са над 210 хиляди. Жертвите са над 5100.

Над 870 души са умряли в Германия, а броят на инфектираните е надхвърлил 70 000.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР