Зарадвайте близките си с ябълкови мъфини, които направо се топят

...
Зарадвайте близките си с ябълкови мъфини, които направо се топят
Коментари Харесай

Нежни ябълкови мъфини

Зарадвайте околните си с ябълкови мъфини, които напряко се топят в устата. За дванадесет мъфина ще са ви нужни две ябълки, 250 грама брашно, 100 грама кафява захар, две чаени лъжички бакпулвер, една чаена лъжичка сода, половин чаена лъжичка сол, половин кофичка кисело мляко, шестдесет мл олио, две прахчета ванилия, две яйца.

Трябват ви също по този начин шестдесет грама нарязани орехи, една супена лъжица бяла захар, една чаена лъжичка канела. За да бъде тестото нежно, би трябвало да смесвате деликатно мокрите и сухите съставки.

Нагрейте фурната на двеста градуса. Намажете с масло общоприета форма за мъфини или дванадесет специфични формички. Изчистете ябълките, отстранете сърцевината и ги нарежете на кубчета.

Смесете брашното, кафявата захар, бакпулвера, содата и солта. В обособена купа смесете киселото мляко, яйцето, ванилията и олиото. Смесете млечната примес с брашното. Добавете ябълки и орехи, можете по избор да добавите късчета шоколад.

Излейте във формичките. Разбъркайте в купичка бялата захар и канелата и поръсете с тази примес мъфините. Печете двадесет и пет минути, до момента в който съчка за зъби, забодена в средата на мъфина, не излезе суха.

 Мъфини

Извадете мъфините от формичките и сервирайте топли. Можете и да ги охладите върху решетка и по-късно, при сервиране, още веднъж да ги стоплите леко.

Ако нямате сега кисело мляко, смесете двеста и двадесет мл прясно мляко с една супена лъжица оцет или лимонен сок. Смесете и оставете за пет минути, по-късно използвайте.

Когато цялостните формичките за мъфини с тесто, запълвайте ги на две трети или на три четвърти от височината им, защото мъфините се надигат. Ако не употребявате всички отвори в общоприета форма за мъфини, запълнете празните с вода, с цел да не се изкриви формата.

Използвайте тестото за мъфини незабавно, тъй като другояче те няма да се надигнат. След като са изпечени, извадете ги от формичките, тъй като в противоположен случай долната им част ще е влажна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР