Заради заплахата от чумната зараза в парламента извънредно се събра

...
Заради заплахата от чумната зараза в парламента извънредно се събра
Коментари Харесай

Управляващите си писаха висока оценка за борбата с чумата по животните

Заради опасността от чумната болест в Народното събрание изключително се събра Председателски съвет по искане на членовете на оперативния щаб, който координира битката с епидемията.

Управляващите считат, че взетите досега ограничения са съответни на обстановката. Населението по места беше предизвестено да не „ злоупотребява със ситуацията”, защото имало опити да се прережат маркучите на цистерни, изпратени да дезинфекцират.
Видими ограничения по стерилизация в Шарково няма Блокадата при стадото на баба Дора остава
От Българска социалистическа партия желаят оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Корнелия Нинова предизвести, че в Странджанско може да се стигне до крайности и гражданско непокорство. От ГЕРБ обявиха, че това е „ всекидневно упражнение на опозицията”, която се пробва „ да лови риба в мътна вода”

Според ръководещите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е оспорвала всичко препоръчано, само че не е предложила нищо съответно.
Снимка: БГНЕС
„ Оспорвам всички дейности на държавното управление до момента като незаконни”, съобщи на собствен ред тя и уточни, че заповедите са подписвани от зам.-председател на БАБХ, а не от аграрни и вътрешен министър, както е записано в нормативния акт.

„ Ако стопаните заведат групов иск, страната ще бъде наказана и ще би трябвало да заплаща обезщетения”, акцентира Нинова.

Според силовия министър Валентин Радев обаче „ тези ограничения до момента са адекватни”. Според ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов дейностите са били за „ да се ограничи опцията страната да бъде потърпевша”.

Агроминистърът Румен Порожанов акцентира, че „ сега, в който министър председателят каже, всеки един министър може да си тръгне”. Според него досега казусът е бил най-вече информационен: " Със самите производители не е работено по къщите ".

Чума по животните Видими ограничения по стерилизация в Шарково няма Първият животновъд с евтаназирани животни: Не се колебая в дейностите на БАБХ 305 хиляди лева към този момент са платени на стопани на избити животни Председателят на Народното събрание привиква изключително съвещание на Председателския съвет Започнаха да изплащат компенсации за умъртвените животни в селата Кости и Воден Стадото на баба Дора в засегнатото от чума село Шарково оцеля и през днешния ден (ОБЗОР) Ограничават скупчването на хора на 10 км от огнището на чума в Ямболско Президентът: И при последващи рецесии ли ще избиваме здрави животни? Шефът на БАБХ: Спасяваме бизнес за над 1 милиарда Експерти: С дейностите си БАБХ може да докара чумата до Видин Напрегнато очакване в Шарково, където оцеля единствено едно стадо Последното стадо в Шарково оцеля след укрепление от протестиращите Дамян Илиев пред bTV: Бих си подал оставката самичък, в случай че има експертна неточност Директорът на БАБХ: Няма подозрение, в Ямболско има инфектирани с чума животни Румен Порожанов: БАБХ не работи задоволително добре с хората в Ямболско Единствено стадото на баба Дора остана живо в с. Шарково Корнелия Нинова: Посещението на Румен Порожанов в Ямболско е закъсняло След напрежението в Ямболско, евтаназията на животни продължава (ОБЗОР) Румен Порожанов отива при протестиращите животновъди в Ямболско Животновъди в Ямболско стачкуват против евтаназията на добитък
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР