Заради забавяне изграждането на система за управление и регистрация на

...
Заради забавяне изграждането на система за управление и регистрация на
Коментари Харесай

Заради забавяне е-регистърът на държавните и общинските имоти няма да се направи с пари от Европа

Заради закъснение построяването на система за ръководство и регистрация на държавната и общинската благосъстоятелност ще се заплати със средства от бюджета, а не с безплатна финансова помощ по оперативна стратегия " Добро ръководство " на Европейския съюз. Това се разбра от отговор на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков на въпрос, заложен от депутата Петър Кьосев в границите на парламентарния надзор.

Загубеното европейски финансиране е за съвсем 2.68 млн. лева, като в този момент страната би трябвало да откри близо 3.12 млн. лева, с цел да осъществя плана. Министърът посочи, че при краен период за довеждане докрай на системата с евросредства 31 юли 2023 година реализатор е определен едвам в края на юни тази година, като е последвало и обжалване. Цеков сподели още, че към този момент са направени нужните оферти за промени в Закона за държавната благосъстоятелност, които са нужни за реализацията на плана. Готово е и техническото задание за създаване на самата системата.

Андрей Цеков сподели още, че в границите на година след построяването на системата в нея би трябвало да се вкарат данните в електронните партиди и да се основат електронните досиета на обектите държавна и общинска благосъстоятелност. Според заданието в системата ще има данни за данъчната оценка на парцелите, предоставените права за ръководство, концесии, контракти за наем, размени, продажби и т.н.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР