Заради все по-честото включване на деца в предизборната му кампания,

...
Заради все по-честото включване на деца в предизборната му кампания,
Коментари Харесай

БСП атакува Борисов заради агитацията му с деца

Заради все по-честото включване на деца в предизборната му акция, социалистите в Пловдив дават водача на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде тестван за нарушаване на законодателството. За задачата БСП-Пловдив област сезира централната и районната изборни комисии, както и Агенцията за протекция на детето и Регионалното ръководство на образованието в Пловдив " за злоупотребата с деца " от страна на Борисов, оповестиха от " Позитано " 20.

" Какво ли не видяхме, на какви ли фантасмагории не се наслушахме в предизборната акция на ГЕРБ и водачът им Бойко Борисов. Много са образците, които сътвориха в жалкия си опит да се задържат на повърхността преди изборния ден на 11 юли, и те са си за тяхна сметка. Ред в хаоса няма по какъв начин да има и ГЕРБ ще го схванат по-лесния или по сложния метод. Но да се нахлува в учебна територия, да се притискат учители и да се въвличат деца и възпитаници, с цел да се наснима Борисов с тях, това не е неправилно, това е смело прекрачване на закона. И не на един, а на най-малко три закона ", пишат претендентите за депутати от Българска социалистическа партия Манол Генов и Енко Найденов до изборната администрация. Като съответен случай ползват визитата на някогашния министър председател на 5 юли в село Тополово.

" Деца и възпитаници, дребни и огромни, са наложително гушкани и насъбрани на рояци, с цел да бъдат декор на фотосите на Бойко Борисов в учебния физкултурен салон. Повече от нелегално е това, тъй като Изборният кодекс и Законът за политическите партии категорично директно и косвено имат най-малко няколко свои квалификации по какъв начин въвличането на деца и експонирането на тяхно наличие и фотоси е неприемливо за политически цели ", декларират социалистите. Те упорствали за " експедитивни инспекции и чакаме съответни наказания в действен порядък, в този момент, преди изборните на 11 юли ".

През миналите две години левицата нееднократно внасяше тъжби в ЦИК и съответните РИК против Борисов във връзка разнообразни случаи за предизборна пропаганда, в това число и за потребление на прословутия държавен джип. Въпреки това водачът на ГЕРБ не е получил никаква глоба.   
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР