Заради водната криза в Перник следователи от специализираната прокуратура, съвместно

...
Заради водната криза в Перник следователи от специализираната прокуратура, съвместно
Коментари Харесай

ДАНС и МВР обискират екоминистерството

Заради водната рецесия в Перник следователи от профилираната прокуратура, взаимно с ДАНС, Министерство на вътрешните работи и КПКОНПИ организират акция в Перник и в столицата. Обект на инспекция е и ремонтът на язовирната стена на язовир "Студена ".

В Министерството на околната среда и водите се прави инспекция от чиновници на ДАНС и Министерство на вътрешните работи по отношение на разпределената от мен инспекция, касаеща другите разрешителни режими за отпадък импорт от Италия ", съобщи основният прокурор. Планът на прокуратурата планува до на следващия ден да се разпитат над 30 души, сподели още Иван Гешев и добави, че е разговарял през днешния ден с кмета на Перник Станислав Владимиров. Главният прокурор означи, че не е уведомявал премиера Бойко Борисов за спецакцията. "Не ми е работа да го известявам. Най-вероятно той е осведомен ", сподели Гешев.

„ Разследването за водната рецесия в Перник е за това, че не са подхванати нужните дейности за попречване на нещастието с водата. Ние се занимаваме с аспекта на този проблем касаещ евентуална наказателна отговорност, ние нямаме отношение към моралната, политическата или административна отговорност, " съобщи основният прокурор.

Рано тази заран в дома си е задържан шефът на ВиК-Перник Иван Витанов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР