Заради турската операция Извор на мира Съединените щати наложиха санкции

...
Заради турската операция Извор на мира Съединените щати наложиха санкции
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на Турция заради операцията в Сирия

Заради турската интервенция " Извор на мира " Съединените щати постановиха наказания на турски министри. Американският президент Доналд Тръмп настоя за неотложно преустановяване на огъня. За Турция незабавно отпътува американският вицепрезидент Майк Пенс. Независимо от интернационалните рецензии, турският президент Ердоган съобщи, че интервенцията продължава.

 © БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп настоя за неотложно преустановяване на огъня в Северна Сирия. Заради турската интервенция " Извор на мира " Съединените щати постановиха наказания на турски министри. За Турция незабавно отпътува американският вицепрезидент Майк Пенс. Независимо от интернационалните рецензии, турският президент Ердоган съобщи, че интервенцията продължава.

Санкции, заледяване на търговски покупко-продажби с Турция за 100 милиарда $, повдигане с 50 % на митата върху вноса на турската стомана - в 6-ия ден от интервенцията връзките сред Вашингтон и Анкара се обтегнаха.

По гледище на турския президент, Ердоган и Тръмп са разговаряли по телефона. Подробностите бяха обявени от американския вицепрезидент.
Майк Пенс, вицепрезидент на Съединени американски щати: Президентът Тръмп ясно съобщи, че Съединените щати желаят Турция да спре нашествието, неотложно преустановяване на огъня и започване на договаряния с кюрдските сили.
Санкции са наложени на турските министри на енергетиката, на защитата и на вътрешните работи. Авоарите им в Съединените щати са замразени, а интернационалните им доларови транзакции са блокирани. Те нямат право да влизат на американска територия.
Стивън Мнучин, министър на финансите, Съединени американски щати: Санкциите ще продължат да работят и ще бъдат затягани, до момента в който Турция не предприеме неотложно преустановяване на огъня.
Борсите реагираха незабавно. Турската лира доближи най-ниското си равнище от май. Турският президент, обаче, остава безапелационен.
Реджеп Ердоган, президент на Турция: Има две цели. Пълно заличаване на терористите от ПКК в Северна Сирия и безвредното връщане на 3 650 000 сирийци.
Тежки сражения се водят през днешния ден край граничния град Рас ал Айн. Войските на Асад, които от през вчерашния ден са в съюз с кюрдите, към този момент са в Манбидж - един от стратегическите градове в Северна Сирия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР