Заради смъртта на патриарх Неофит президентът Румен Радев отлага за

...
Заради смъртта на патриарх Неофит президентът Румен Радев отлага за
Коментари Харесай

Заради смъртта на Патриарха. Радев отлага за понеделник връчването на проучвателния мандат

Заради гибелта на патриарх Неофит президентът Румен Радев отсрочва за понеделник от 12.00 часа връчването на управническия мандат за сформиране на държавно управление.

 

Това разгласи самият той на излизане Синодалната палата откакто сервира съболезнования за кончината на Главата на Българската православна черква. 

 

„ Кончината на патриарх Неофит е голяма загуба за Българската православна черква и за целия български народ. Със своето безрезервно духовно служение на Бога и православието той се утвърди като поддръжник на нашата нация и страна. Вечна и блажена да бъде неговата памет.Ще го запомня като човек, като патриарх, който ни учеше на примирение и мъдрост ", сподели президентът, откакто се срещна с духовниците в Светия синод

 

И добави: " В тези дни на всеобщо примирение и поклонение пред неговата памет политическите пристрастености са неуместни и по тази причина отсрочвам връчването на мандата за сформиране на държавно управление за понеделник “, сподели президентът.

 

Както към този момент е известно, президентът трябваше да връчи на номинирания  от ГЕРБ претендент за министър председател Мария Габриел първи изследователски мандат в петък от 17 часа.

 

С отлогането на мандата двете парламентарни обединения ще имат още три дни за договаряния.

 

След оставката на кабинета „ Денков ” президентът стартира съвещания с парламентарно показаните партии. Срещите с обединенията в Народното събрание завършиха през вчерашния ден.

На диалозите партиите от ръководещото болшинство се сплотиха към това, че България би трябвало да има постоянно държавно управление. От опозицията бяха безапелационни, че единственото решение са нови избори.

Връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС е в осъществяване на член 99, алинея 1 от Конституцията на Република България. Това припомнят от президентската инситуция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР