Заради силните валежи през вчерашния ден беше обявено предупреждение за

...
Заради силните валежи през вчерашния ден беше обявено предупреждение за
Коментари Харесай

НИМХ предупреди: Тези реки в България може да прелеят

Заради мощните превалявания през вчерашния ден беше оповестено предизвестие за покачване на равнищата на някои реки в страната. В резултат на оттичане на реките покачване има и даже и там, където не е валяло. Дали обаче пълноводието е отминало или и през идващите дни би трябвало да се наблюдават равнищата на реките, чакаме да разберем от дежурния хидролог от Националния институт по метеорология и хидрология.

Към днешния ден продължаваме да следим ситуацията с реките по южното Черноморие поради прогнозата за преваляванията, които чакаме. До обяд и там се чака да завърши следеното на речните равнища, сподели Силвия Стоянова - дежурен хидролог в Национален институт по метеорология и хидрология.

По думите й сега се следи покачване, само че то не е толкоз значително, по този начин както беше в западната част на страната. Но в събота се чака идващият пик на преваляванията.

Значителни покачвания има във водосборите на реките Огоста, Искър, Вит, Осъм, Янтра, в горните елементи на водосбора на р. Тунджа, рило-родопските и старопланинските притоци на р. Марица, водосбора на р. Арда, в долните елементи от водосбора на р. Струма и притока ѝ р. Струмешница и във водосборите на реките Места и Доспат. Това предизвестиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) още през вчерашния ден.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР