Заради постоянната температура и влажност в нишата, тялото се е

...
Заради постоянната температура и влажност в нишата, тялото се е
Коментари Харесай

Пещерняк любител се е натъкна на мумифициран труп на мъж в известната Манастирска пещера в близост до Преображенския манастир

Заради непрекъснатата температура и мокрота в нишата, тялото се е съхранило

Пещерняк фен се е натъкнал на мумифициран мъртвец на мъж в известната Манастирска пещера наоколо до Преображенския манастир. При обход на скалните ниши на 16 януари, които постоянно са обект на иманярски нападения, откривателят съзрял човешките остатъци, заяви bgonair.bg.

Заради непрекъснатата температура и мокрота в нишата, тялото се е съхранило.

Пещернякът неотложно алармирал полицията. На място пристигнали криминалисти. Потърсено било подпомагане от пожарната. Огнеборците обаче решили, че галерията е прекомерно тясна и дълбока, че нямат нужното съоръжение и в тази ситуация би трябвало да се включат експерти пещерняци.

Манастирската пещера, известна и с наименованието Калугерската се намира в карстов регион. Тя е с дължина 46 метра и е с позитивна денивелация. Пещерата е открита през 1978 година и е привлекателна за откриватели и търсачи на мощни чувства. По морфология е хоризонтална пещера, влажна и със статут на отбрана свободен достъп.

Предполага се, че останките са на 74-годишен мъж, който е липсващ безследно преди 2 години от великотърновското село Пчелище. Бил е търсен, само че тогава не е открит.

Разследващи оповестиха, че след подаването на сигнала, регионът към пещерата е отцепен и се охранява. Криминалистите към този момент имат насоки кое е лицето, чиито остатъци лежат в дълбоката пещера.

" Работи се интензивно по случая. Мястото обаче е извънредно мъчно налично и се търсят експерти и техника, които да влязат в галерията и да видят какво тъкмо има. Данните са, че става въпрос за човешки остатъци, само че те не са извадени още. Засега е формирана кореспонденция. Когато костите бъдат извадени, ще бъде формирано досъдебно произвеждане. Останките ще бъдат изпратени за съдебно-медицинска експертиза, която да откри от какъв субект са, преди какъв брой време е настъпила гибелта, дали е естествена или насилствена и така нататък ", разяснява представителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР