Заради последното решение на правителството - язовирът да премине на

...
Заради последното решение на правителството - язовирът да премине на
Коментари Харесай

Защо Сидеров атакува партньорите си от ГЕРБ заради язовир

Заради последното решение на държавното управление - язовирът да премине на отговорност към регионалната администрация, водачът на партия „ Атака” Волен Сидеров се закани, че не се знае по какъв начин ще гласоподава на вота на съмнение към държавното управление тази седмица.

"Няма да оставя по този начин игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Бих желал да ги попитам за какво трансферират язовир на регионална администрация с 1 млн. лв. годишен бюджет в случай, че единствено незабавният ремонт на стената коства 80 млн. лв.. По този метод целят да натопят Илиан Тодоров, да го изкарат отговорен и да си измият ръцете с него. Министър Николай Нанков, министър Нено Димов и зам.-министъра на районното министерство Деница Николова, която е подписала заповедта за прекачване на язовирната стена, ще би трябвало да отговорите на нашите въпроси ", обърна се Сидеров към тях посредством известие до медиите в петък вечер.

Тази заран шефът на Софийска област и член на „ Атака” Илиан Тодоров разяснява пред Нова телевизия:

"Бих поел цялата отговорност в полза на здравето, живота и имуществото на българските жители, само че все още ръководството на язовир Бели Искър е на районното министерство”.

Той описа предисторията за ръководството на язовира по следния метод:

„ В началото на 2017 година, след едно прокурорско писмо, предходният регионален шеф издава акт за публично-държавна благосъстоятелност и ръководство на Министерство на регионалното развитие. От този миг този язовир се ръководи от районното министерство. По една или друга причина, те не са взели никакви ограничения за ремонт на тази рискова стена.

Впоследствие аз получих една молба от министерството, в която те ми споделят, че към този момент аз би трябвало да го ръководя. Не тичам от отговорност, само че с 15 000 лева финансови разноски няма по какъв начин да направя ремонт на язовирната стена , който коства някъде към десетки милиона лева”, сподели още регионалният шеф.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР